Ga naar hoofdinhoud

Speciale FH voor Evert-Jan Luth

Eigenrijder Evert-Jan Luth kreeg onlangs de sleutels van zijn nieuwste truck. Een wel heel bijzondere: een Volvo FH 25 Year Special Edition. De goede ervaringen met Volvo-trucks en de service van Volvo Trucks-dealer Nijwa in Veenoord waren voor Evert-Jan reden om deze bijzondere Volvo-truck aan te schaffen.


De Special Edition-truck is geïntroduceerd om het jubileum van de Volvo FH te vieren. De introductie van deze jubileumtruck viel samen met het moment waarop Evert-Jan zich oriënteerde op een nieuwe truck. Hij koos voor een Volvo FH 540 25 Year Special Edition 6×2-trekker, uitgerust met alle denkbare opties en accessoires om te zorgen voor een optimaal chauffeurscomfort. Zo is de truck bijvoorbeeld voorzien van I-Shift Dual Clutch. “Dat is een genot om mee te rijden”, aldus Evert-Jan. “Het schakelen gaat fantastisch, je merkt er praktisch niets van. Met deze truck ontbreekt het mij sowieso aan niets. Ik heb gekozen voor de Globetrotter XL-cabine. Soms ben ik langere tijd van huis en dan is het prettig om zoveel mogelijk leefruimte te hebben. En natuurlijk is de truck ook voorzien van het meest uitgebreide veiligheidspakket, dat bestaat uit onder meer Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning en Lane Change Support.”

De Special Edition, verkrijgbaar als Volvo FH en Volvo FH16, heeft een onderscheidend interieur en exterieur. De striping verwijst expliciet naar het jubileum van de FH. In de cabine zijn de luchtgeveerde stoelen bekleed met een combinatie van gecapitonneerde stof en leer, wat zorgt voor een state-of-the-art design en uitzonderlijk comfort.

Bij de keuze voor de nieuwe truck speelde de goede ervaringen van Luth met Nijwa een grote rol. “De verkoper verkoopt de eerste truck, de werkplaats verkoopt de tweede”, zegt Evert Jan. “Ik kan 100 procent vertrouwen op de werkplaats van Nijwa in Veenoord. Bij Nijwa word ik behandeld zoals je als klant behandeld wilt worden: top. Als er wat is, kan ik er altijd terecht. Ook is Volvo een fijne truck om mee te rijden: kwalitatief goed en een hoog comfort. Ik heb nu gekozen voor een 6×2-configuratie met hefbare naloopas en schuifschotel. Dat biedt de mogelijkheid om met alle beladingen het gewicht goed te verdelen en optimale grip te verkrijgen.”

Evert-Jan is sinds 2014 eigenrijder. “Ik rij in opdracht van DKJ Transport uit Dordrecht.” Zij zijn gespecialiseerd in transporten richting Noorwegen vanuit heel Europa.

2 reacties op “Speciale FH voor Evert-Jan Luth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer