Ga naar hoofdinhoud

Volvo FL gaat off-road

De Volvo FL is per direct ook beschikbaar in een vierwielaangedreven (4×4) versie. Een aandrijving die zeer geschikt is voor gladde, steile en ongelijke wegen. De truck kan worden gebruikt voor speciale toepassingen in zowel stedelijke omgevingen als in meer veeleisende condities of als onderhoudstruck in mijnen en op bouwplaatsen.

1. Volvo FL with 4x4
De Volvo FL 4×4 is een geschikte truck in stedelijke omgevingen door zijn kleine dimensies, comfort en hoge koppel. Door de vierwielaandrijving en de verbeterde bodemvrijheid rijdt de truck effectief op zowel hobbelige zandpaden als geasfalteerde wegen.

“Veel van onze klanten zijn werkzaam in gebieden waar weersomstandigheden en wegcondities in een mum van tijd kunnen omslaan. De Volvo FL met vierwielaandrijving is zo veelzijdig dat hij kan worden ingezet voor taken waar normaliter een ander extra voertuig voor zou moeten worden gebruikt”, verklaart Pernilla Sustovic, segment manager distibutie bij Volvo Trucks.

2. Volvo FL with 4x4De FL 4×4 kan ook worden ingezet in mijnen of op bouwplaatsen in dichtbevolkte stedelijke gebieden. Met een totaalgewicht tot 16 ton beschikt de truck over voldoende laadvermogen. Bovendien is het chassis geschikt voor verschillende opbouwmogelijkheden zoals hoogwerkers, cementmixers en kranen. “Het grootste verschil tussen een reguliere FL en de Volvo FL 4×4 is het verhoogde chassis. Hiermee wordt de bodemvrijheid verhoogt met ruim 6 cm aan de voorkant en 10 cm aan de achterkant. Het hogere chassis verhoogt de oprijhoek naar 25 graden waardoor het eenvoudiger wordt om de truck uit diepe putten of groeven te manoeuvreren”, aldus Sustovic uit.

De Volvo FL 4×4 beschikt over permanente vierwielaandrijving. De tussenbak heeft een hoge en een lage versnelling. De hoge gearing wordt gebruikt tijdens de reguliere inzet. In veeleisende condities kan de lage gearing eenvoudig worden ingeschakeld door een knop op het dashboard. De truck kan ook worden uitgerust met een extra luchtaansluiting op het chassis voor toepassing van verschillende accessoires of het oppompen van banden.

De Volvo FL 4×4 is beschikbaar in Euro 6-configuratie en wordt verkocht in landen waar Euro 6 verplicht is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer