VW verder met fusie MAN-Scania • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VW verder met fusie MAN-Scania

Volkswagen heeft gisteren zijn Braziliaanse bedrijfsauto activiteiten voor 1,2 miljard euro verkocht aan MAN. Volgens insiders is dat de opmaat naar een fusie tussen MAN en Scania,

VWDe Braziliaanse activiteit van VW had volgens deskundigen sowieso geen toekomst als zelfstandige eenheid. Door het aan MAN te verkopen waarborgt VW in ieder geval de continuïteit. VW bezit 30% van de aandelen van MAN en 69% van Scania. Het scenario is volgens de Financial Times Deutschland dat ‘Aufsichtsrat’-voorzitter Piëch rustig afwacht tot Scania-baas Leif Östling met pensioen gaat en dan de twee bedrijven geruisloos samenvoegt. Als dat lukt komt Piëch’s lang gekoesterde droom uit van een autoproducent die alles produceert, van de kleinste personenauto tot de zwaarste truck. Net als de collega’s uit Stuttgart dus.
Overigens meent VW baas Winterkorn dat er tussen de drie bedrijfsautoproducenten veel synergie is. Zowel MAN als Scania hebben dat in het verleden altijd bestreden. Een samenwerking tussen MAN en Scania op het gebied van aandrijflijnen bloedde dood en de levering van MAN motoren aan VW do Brasil ging niet door omdat ze te duur waren.

Bron: Financial Times Deutschland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer