Wennen aan Amsterdamse milieuzone voorbij • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wennen aan Amsterdamse milieuzone voorbij

Vanaf 9 januari begint Amsterdam met de handhaving van de regels voor de milieuzone. Wie na die datum met een vervuilende vrachtauto zonder ontheffing de milieuzone inrijdt, riskeert een boete van 150 euro.

stadsdistributieIn Amsterdam geldt sinds 9 oktober een milieuzone voor vrachtauto’s in het gebied binnen de ring A10 uitgezonderd Amsterdam-Noord en enkele bedrijventerreinen. Na een gewenningsperiode van 3 maanden start na 9 januari de handhaving.
In de milieuzone zijn alleen nog vrachtauto’s zwaarder dan 3.500 kg toegestaan met minimaal Euro-2-dieselmotor en roetfilter. Vrachtauto’s met een Euro-4-of 5-dieselmotor of een Euro-2- of 3-dieselmotor met roetfilter hebben automatisch een landelijke ontheffing gekregen.

Wanneer er voor een vrachtauto geen gecertificeerd roetfilter beschikbaar is, kan er via www.milieuzone.nl/ontheffingen een landelijke ontheffing worden aangevraagd.

In 2010 worden de toelatingseisen verder aangescherpt. Dan mogen alleen vrachtauto’s met een Euro-4- en Euro-5-dieselmotor (en Euro 3 met roetfilter, mits niet ouder dan 8 jaar) de milieuzone in.

Bron: EVO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer