Ga naar hoofdinhoud

Zwolle krijgt stadsdistributie met fietsen

En weer is er een nieuw stadsdistributieconcept. In het voorjaar van 2010 start in Zwolle Centrumservice Zwolle. Onderscheidend aspect is dat leveringen aan de winkeliers in eerste instantie door fietskoeriers worden uitgevoerd.

Centrumservice ZwolleAan de basis van Centrumservice staan Eddy te Rietstap van Cycloon Fietskoeriers, Arjan Kok van Fietstaxi Zwolle en ondernemer Harold Rengers. Ze zijn al geruime tijd bezig hun plan vorm te geven en te overleggen met onder andere de gemeente Zwolle en de winkeliers.

Het concept lijkt veel op dat van andere stadsdistributietoepassingen: een hub buiten het centrum, waar goederen worden gebracht door trucks. Verdere distributie vindt daarna plaats met emissie-arm vervoer. Dat vervoer zal in eerste instantie vooral de fiets zijn. Te Rietstap: “We beschikken bij Cycloon nu al over fietsen waarmee we tot een kuub aan vracht kunnen vervoeren. We zijn constant bezig om onze fietsen nog verder te ontwikkelen, ook op het gebied van elektrische ondersteuning. Bij een verder toenemende vraag kunnen we overstappen naar bijvoorbeeld een elektrische vrachtwagen. Gecombineerd vervoer in de binnenstad levert sowieso flinke winst voor het milieu en de leefbaarheid op.”

Centrumservice is overigens een van de kandidaten voor de Award Stedelijke Distributie.

Bron + Foto: De Stentor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer