Ga naar hoofdinhoud

FNV sluit principeakkoord met DHL voor nieuw Sociaal Plan

FNV heeft een principeakkoord bereikt met DHL Nederland over een nieuw sociaal plan. Dit sociaal plan is twee keer zo goed als de transitievergoeding die sinds 1 juli wettelijk geldt.

DHL expressDHL had een doorlopend sociaal plan dat eenzijdig door DHL in december jl. is opgezegd, omdat in verband met nieuwe wetgeving wijzigingen nodig waren.  Het nieuwe sociaal plan heeft een looptijd van twee jaar, van 1 april 2015 tot en met 31 maart 2017.

De schadeloosstelling wordt niet meer berekend met de kantonrechtersformule,  maar middels een staffel: minder dan tien dienstjaren geeft recht op 0,75 maal het aantal dienstjaren maal een bruto maandsalaris. Tien tot en met 19 dienstjaren 1,25 maal, 20 tot en met 29 dienstjaren 1,5 maal, 30 tot en met 39 dienstjaren 1,75 maal en 40 of meer dienstjaren 2,0 maal het aantal dienstjaren maal een bruto maandsalaris.

De vergoeding is gemaximeerd op bruto 150.000 euro. Deze vergoeding komt in de plaats van de wettelijke transitievergoeding van maximaal 75.000 euro. Een werknemer die niet herplaatsbaar is, neemt verplicht deel aan outplacement.  Het outplacementbudget en de uitbetalingsmogelijkheden vervallen, net als de uitbetalingsmogelijkheden van het opleidingsbudget. De looptijd van de reiskostenvergoeding is maximaal vier jaar. Daarna is de reguliere cao-regeling  van toepassing.

De FNV zal het principeakkoord positief aan de leden voorleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer