Auto leasen: financieel en fiscaal aantrekkelijk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Auto leasen: financieel en fiscaal aantrekkelijk

Auto leasen: financieel en fiscaal aantrekkelijk

Steeds meer ondernemers en particulieren leasen een nieuwe of gebruikte auto. Groot voordeel ten opzichte van aankoop is dat u het aanschafbedrag over meerdere jaren kunt uitsmeren. Bovendien heeft de grootste afschrijving al plaatsgevonden bij het leasen van een jonge occasion.

Veel ondernemers die een nieuwe auto kopen gruwelen van de hoge afschrijvingskosten in de eerste twee jaar. Het komt regelmatig voor dat uw voertuig in twee jaar tijd ruim 1000 euro minder waard is geworden. Dergelijke bedragen hoeft iemand die least niet te financieren. U betaalt bij Occasion lease elke maand een vast bedrag tegen een vooraf bepaalde looptijd. Daarbij heeft degene die least invloed op de hoogte van de maandelijkse kosten door de aanbetaling of de slottermijn alvast te financieren.

Direct verkrijgbaar

Een ander voordeel ten opzichte van een nieuwe auto kopen is de beschikbaarheid. Een lease-auto staat in de garage voor u klaar. Ingereden en gebruiksklaar. U hoeft niet weken te wachten op uw nieuwe auto.

Meest flexibele lease

Er zijn grofweg twee lease varianten: private lease en financial lease. Bij laatstgenoemde variant least u alleen de aanschafprijs van de auto, zonder verzekeringen, onderhoud, pechhulp etcetera. In tegenstelling tot private lease bent u gelijk economisch eigenaar van de auto en kunt u zelf bepalen wanneer u de auto vervangt. Daarmee is dit een flexibele, gunstige leasevorm voor ondernemers. Daar komt bij dat financial lease fiscaal gezien aantrekkelijker is dan private lease. U profiteert van allerlei aftrekposten, zoals de jaarlijkse rentekosten, onderhoud- en reparatiekosten en overige kosten.

Deze tekst is verzorgd door onze partner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer