Ga naar hoofdinhoud

Ballast Nedam verkoopt CNG- en LNG tankstations

Ballast Nedam verkoopt de bedrijven CNG Net, LNG24 en CNG Net Realisatie en Onderhoud aan investeringsmaatschappij Bencis. Dat is, zoals Ballast Nedam zelf zegt, ‘in lijn met het aangekondigde programma van desinvesteringen’. Naar verwachting wordt de verkoop, waarmee een bedrag van 26,5 miljoen euro is gemoeid, eind september afgerond.

TTM2014_3_27_32_TC_LNG_fotoMet de halfjaarcijfers maakte Ballast Nedam bekend deze bedrijven als groep geïdentificeerd te hebben als direct beschikbaar voor verkoop, passend binnen de strategie ter versterking van de vermogenspositie van Ballast Nedam. Op de middellange termijn continueert Ballast Nedam het desinvesteringsprogramma met gecontroleerde desinvestering van bedrijven die niet langer bijdragen aan de strategische focus aan integrale projecten en industrialisatie van het bouwproces.

Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, welke ondernemers en managementteams steunt bij het realiseren van hun groeiambities. Bencis investeert sinds 1999 vanuit haar kantoren in Amsterdam en Brussel in sterke, succesvolle ondernemingen in Nederland en België.

Ballast Nedam richt zijn strategische focus op het in Nederland en internationaal succesvol verwerven en uitvoeren van integrale projecten op de werkgebieden huisvesting, mobiliteit, energie en natuur. Daaraan gerelateerde activiteiten in de nichemarkten bouwen we verder uit en we werken aan projecten waar we door onze specialistische kennis en kunde het verschil maken voor de opdrachtgever. Ballast Nedam hanteert daarbij een gedifferentieerde marktbenadering vanuit drie divisies.

Met verdere industrialisatie van het bouwproces door de inzet van innovatieve modulaire concepten en standaardisatie realiseert Ballast Nedam blijvende kwaliteit tegen de laagst mogelijke levenscycluskosten voor zijn opdrachtgevers en de maatschappij. Het aandeel Ballast Nedam is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) van NYSE Euronext.

Eén reactie op “Ballast Nedam verkoopt CNG- en LNG tankstations

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer