Hoe zit het ook alweer met winterbanden in Europa? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hoe zit het ook alweer met winterbanden in Europa?

Nog eventjes en dan mogen de winterbanden weer onder de vrachtwagen. Maar hoe zit het ook alweer met de diverse regels in al die landen? In samenwerking met Continental zetten we hier de Europese regelgeving voor winterbanden op een rij.

Om wagenparkbeheerders te helpen voldoen aan de nieuwste regelgeving, brengt Continental, technologiebedrijf en fabrikant van premium banden, opnieuw een overzicht uit van de Europese regelgeving voor winteruitrusting op vrachtwagens en bussen. In het winterseizoen 2019-2020 worden banden met het Alpine-symbool in sommige landen nog belangrijker. Continental past overeenkomstig de nieuwe wetgeving haar portfolio aan: vanaf nu zijn alle banden voor vrachtwagens en bussen voor de stuur- en aandrijfas in 17,5″, 19,5″ en 22,5″ ook beschikbaar in varianten met het Alpine-symbool.

Continental raadt aan vrachtwagens en bussen tijdens het koude winterseizoen uit te rusten met winterbanden op de stuur- en aandrijfassen om veilig te rijden met optimale tractie, zelfs op natte of gladde wegen. Het speciale winterbandenportfolio van Continental met de sneeuwvlok op de flank, presteert met gemak beter dan M+S-banden en overtreft bovendien de vereisten van de alpencertificering (3PMSF-symbool). Three-Peak Mountain Snowflake (3PMSF) banden leveren prestaties in winterse omstandigheden die wettelijk zijn gecertificeerd. Deze banden moeten een test ondergaan op een met sneeuw bedekte weg en moeten minstens 25 procent betere tractie hebben dan een gelijkaardige standaardband. Banden die zijn gemarkeerd met M+S (modder + sneeuw) hebben een loopvlakprofiel of structuur die is ontworpen om betere prestaties te leveren bij sneeuwval dan standaardbanden. Het M+S label is niet onderworpen aan een vastgestelde testprocedure.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer