TX-Fuelbot moet brandstofkosten 9 procent kunnen verlagen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TX-Fuelbot moet brandstofkosten 9 procent kunnen verlagen

ZF, tegenwoordig eigenaar van Wabco en daardoor ook eigenaar van Transics, introduceert de nieuwe tool TX-Fuelbot, een ‘predictive’ brandstofmanagementsysteem. TX-Fuelbot werkt realtime op basis van big data en snelle analyse van gegevens. Volgens ZF moet het mogelijk zijn om met TX-Fuelbot jaarlijks 9 procent brandstofkosten te besparen.

TX-Fuelbot is ontwikkeld om de brandstofefficiëntie van het wagenpark naar een hoger niveau te tillen en legt informatie vast uit de telematica van vrachtwagens, uit plannings- en navigatiesystemen en uit de brandstofprijzen van Europese tankstations. TX-Fuelbot, dat ook al beschikbaar is als onderdeel van het Fleet Management System Transics, moet helpen om het aandeel van brandstof, naar schatting 21 procent, van de totale vlootkosten van een transportbedrijf te beperken.

Door gebruik te maken van data-intelligentie en voorspellende analyses berekent TX-Fuelbot automatisch de goedkoopste volgende tankstop voor de vrachtwagenchauffeur op basis van kostenefficiëntie, rekening houdend met de kortste omwegen, de resterende rijtijd en de brandstof die nog beschikbaar is in de tank. De aanbevelingen worden direct naar de chauffeur gestuurd in real time en worden via een interactief dashboard ter beschikking gesteld aan de backoffice-gebruikers.

TX-Fuelbot vereist geen extra hardware-investering en is ontworpen om te worden aangepast aan de behoeften van elk afzonderlijk wagenpark. Het beschikt over geavanceerde aanpassingsmogelijkheden zoals voorkeuren voor brandstofmerken, tankkaarten, tankstations en zelfs aangepaste brandstofprijzen en -kortingen.

TX-Fuelbot is de nieuwste bijdrage van ZF aan een slim energiebeheer voor het vervoer. Het volgt op de recente introductie van TX-Eco, een oplossing die de eco-prestaties van een chauffeur evalueert en stimuleert, en TX- Fuelcompass, dat wagenparken een volledig beeld geeft van hun brandstofverbruik.

“We zijn er trots op dat we onze unieke TX-Fuelbot-oplossing kunnen lanceren, de eerste, breed beschikbare service voor brandstofbeheer die beslissingen over optimaal tanken automatiseert en daarmee helpt om ongekende besparingen te realiseren op een van de belangrijkste kostenposten voor wagenparken”, zegt Peter Bal, Business Leader Digital Customer Solutions EMEA met ZF Commercial Vehicle Control Systems.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer