Ga naar hoofdinhoud

15 hybride Scania’s voor Tielbeke, nog eens 10 in bestelling

Tielbeke Logistiek plaatste in april van dit jaar een order voor 16 nieuwe Scania hybride trucks; 15 HEVs en 1 PHEV. De 15 HEVs zijn inmiddels afgeleverd en worden ingezet tijdens de dagelijkse stadslogistiek. De meeste van deze voertuigen worden ingezet bij de bevoorrading van Albert Heijn supermarkten in drukke stadscentra, met name in het noorden en oosten van het land. Algemeen Directeur Adwin Verhoeks: “De hybride voertuigen bieden letterlijk ‘best of both worlds’. Onze chauffeurs worden nu op een natuurlijke manier meegenomen in onze elektrificering zonder de stress van de elektrische actieradius.” Inmiddels heeft Tielbeke nog eens tien extra hybride trucks besteld. De plug-in hybride (PHEV) wordt in januari a.s. geleverd.

“De tien extra hybride Scania’s zijn voor de bevoorrading van ‘een grote landelijke retailer’ waarmee we nog in gesprek zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat snel kunnen afronden”, licht Adwin Verhoeks de extra bestelling toe.

Vanuit de chauffeurs krijgt Verhoeks positieve feedback voor wat betreft het rijden met de nieuwe voertuigen. “De chauffeurs zijn er trots op om bij een Albert Heijn supermarkt volledig stil en zonder ronkende motor te manoeuvreren. Zij krijgen leuke reacties van omwonenden en voorbijgangers, dat helpt ons natuurlijk ook bij de acceptatie van de elektrificering. Hier en daar merk je in het begin toch wat scepsis onder de chauffeurs over het vol-elektrisch rijden. Maar ook hier geldt weer: wanneer men eenmaal kennis heeft gemaakt met de elektrische aandrijflijn, dan wil men niet meer terug. Het koppel is natuurlijk fenomenaal en dankzij de hybride aandrijflijn hebben de chauffeurs geen stress over het rijbereik voordat ze weer moeten laden. Deze stap gaat ons zeker helpen wanneer we straks doorschakelen naar volledige batterij-elektrische trucks. Die komen er onvermijdelijk aan.”

“Je merkt ook dat de chauffeurs steeds meer bedreven raken in het regenereren van energie door slim afremmen. Dat is toch een andere manier van rijden waarvoor een goede training en een aangepaste rijstijl nodig is”, vult Verhoeks aan, die ook het geofencing systeem een belangrijke toevoeging vindt. “De trucks zijn uitgerust met Scania Zone. Via dit geofencing systeem kunnen we voor iedere truck exact instellen waar deze elektrisch moet rijden. Ook hebben we voor ons eigen terrein bijv. een maximum snelheid ingesteld. Op deze manier wordt naleving van milieu- en zero-emissie zones makkelijker in te stellen. Naleving van die maximum snelheid vinden wij ook belangrijk. Vergeet niet dat onze trucks vaak tussen voetgangers en fietsers moet manoeuvreren om een supermarkt te bereiken”, aldus Verhoeks

Tielbeke is een fullservice logistiek dienstverlener uit Lemelerveld met ruim 60 jaar ervaring, meer dan 500 gekwalificeerde en gedreven medewerkers, ruim 250 wagens en een eigen warehouse van 25.000 m2. Een groot deel van de 60-jarige historie van het bedrijf loopt parallel met die van Scania. In 2018 al nam het bedrijf de 500ste Scania in gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer