Ga naar hoofdinhoud

25 nieuwe Scania’s voor Van den Broek

Van den Broek Logistics uit Helmond heeft vier Scania 460R trekkers in gebruik genomen. De trucks uit de R-serie zijn onderdeel van een totaalorder van vijfentwintig stuks. De logistieke dienstverlener liet de keuze op Scania vallen vanwege de multifunctionele inzetbaarheid van de 6×2 trekkers, die dankzij het lage chassis met de luchtvering over twee rijhoogtes beschikken.

“Deze unieke configuratie, waarmee we flexibel kunnen inspelen op eventuele veranderende klantbehoeften, is ideaal,” zegt directeur eigenaar Karel van Rooij. “We weten nu nog niet wat voor werk er over vijf jaar wordt gevraagd. In samenwerking met Scania is het gelukt een veelzijdig voertuig samen te stellen, dat in mega-stand kan rijden zonder een low-deck trekker aan te schaffen.”

Van Rooij vertelt vanwege het brandstofverbruik bewust te hebben gewacht op de beschikbaarheid van de efficiënte Scania Super 13-liter motor. “Wat we tot dusver horen, is dat de Super motor het super doet. Dat scheelt aanzienlijk in zowel uitstoot als brandstofkosten.” 

Extra wendbaarheid

Zoals alle voertuigen uit de moderne vloot van Van den Broek Logistics, dat onlangs nog een overname deed, zijn de nieuwe Scania trucks rijk uitgerust. Een CornerEye camerasysteem zorgt voor meer zicht en een verhoogde veiligheid. Voor extra wendbaarheid en draagcapaciteit werd gekozen voor een compacte 16 tons tandemstel met gestuurde voorloopas. Dat de trekkers met 460pk hiermee ook als LZV met een laadvermogen van 60 ton ingezet kunnen worden, speelde ook mee in de beslissing om deze optie te selecteren.

Beste merkbeleving

Dat Van den Broek Logistics’ wagenpark voor een groot deel uit Scania bestaat, is volgens Van Rooij verklaarbaar. “Als je de rijervaring van alle merken naast elkaar zet, heeft Scania de beste merkbeleving. Bovendien is het een geliefd merk hier in De Peel, iets wat we – kijkend naar het oplopende chauffeurstekort – niet kunnen negeren.” 

Karel van Rooij

Er was voor Van Rooij nog een reden om voor het merk met de griffioen te gaan. “Vanwege de locatie van en de prettige samenwerking met Scania Someren hebben we vrijwel altijd Scania trucks in de vloot gehad. Het regionale karakter dat ons bedrijf heeft, zoeken we ook in onze toeleveranciers. Bovendien spreken we elkaars taal.” Onderhoud vindt zoveel mogelijk plaats in de eigen BOVAG gecertificeerde garage, waar een team van vijf monteurs dagelijks sleutelt aan het wagenpark. Toch werd er een Scania Maintenance & Driveline contact afgesloten. “Voor bepaalde onderhoudszaken heb je specialistisch apparatuur nodig”, aldus Van Rooij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer