25 Scania's met V8 voor Nico Mooij • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

25 Scania’s met V8 voor Nico Mooij

Vijfentwintig Scania’s met zestienliter V8-motor (type S520 in groot-volumeuitvoering) heeft Mooij Forwarding & Logistics bv uit Milsbeek aangeschaft ter uitbreiding van zijn wagenpark. “Goede chauffeurs vinden is niet gemakkelijk,” licht oprichter en directeur Nico Mooij toe. “Maar wij kunnen het veroorloven om selectief te zijn, mede dankzij dit Zweedse topmaterieel.”

De Scania V8 is meer dan alleen verwennerij voor chauffeurs. “Qua prestaties, betrouwbaarheid, onderhoudskosten en brandstofgebruik scoren deze trekkers geweldig. Een verantwoorde investering”, aldus Nico Mooij. De wagens rouleren in shifts van drie weken waarbij de chauffeurs in heel Europa rijden en elkaar aflossen. In de weekends zijn voertuigen en bemanning indien mogelijk op een van de drie vestigingen van Mooij, waar faciliteiten zijn als kantines en wasgelegenheid.

Milsbeker Nico Mooij begon in 1986 met één Scania. Zijn bedrijf bestaat deze maand precies 35 jaar. Met doorzettingsvermogen en innovatiekracht bouwde hij het uit tot een middelgrote transportonderneming: 87 trucks, 117 trailers (mega box / tautline / container), 30 à 40 charters, drie eigen vestigingen (Milsbeek NL, Berlijn D en Legnica PL). Mooij Forwarding & Logistics staat voor constante hoge kwaliteit, lange relaties met klanten, goede sfeer, laag personeelsverloop, geavanceerde IT en communicatie.

De Limburgse ondernemer creëerde een hub’n’spoke-systeem voor transporten van en naar Oost-Europa. Trailers worden op strategische punten omgekoppeld en overgedragen aan een collega-chauffeur. Indien mogelijk overbrugt Mooij lange stukken met de lading in twee verdiepingen in de trailer (double stock). Dit scheelt tot 50% in het aantal transporten, mogelijk gemaakt door een perfect georganiseerde planning.

“Twintig jaar geleden zijn we begonnen met double-stock transport voor een klant in Oekraïne. We hebben dit fors uitgebouwd in de loop der jaren.” Double-stock-transport is niet alleen kostentechnisch gunstig is, het is ook duurzaam vanwege de besparing van het aantal gereden kilometers.

Mooij Forwarding & Logistics is in 35 jaar een internationaal bedrijf geworden, met chauffeurs uit diverse landen en internationaal geregistreerde trucks. “Wij opereren op dit niveau om concurrerend te blijven in de Europese transportmarkt. Wij zijn een gezond bedrijf en richten ons de komende jaren op de verdere uitbouw van duurzaam transport.”

Eén reactie op “25 Scania’s met V8 voor Nico Mooij

  • Stickie

    Altijd lekker als je een \8/ krijgt natuurlijk, ik kwam gister nog een van Mooij tegen met een Actros 1842 420pk dus 100pk minder dan de Scania’s dat is voor die chauffeurs niet mooi natuurlijk hoe worden deze Scania’s onder de chauffeurs verdeeld?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer