Aldi kiest voor elektrische distributie in Hongarije • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Aldi kiest voor elektrische distributie in Hongarije

Happy Cargo, een docheronderneming van WIN Capital Group, heeft onlangs vijf elektrische DAF’s XF van ombouwer Electromega in ontvangst genomen, samen met nieuwe Krone Cool Liners. Daarmee wil Happy Cargo vestigingen van Aldi elektrisch gaan bevoorraden.

De DAF’s XF hebben een reikwijdte van 230 km en kunnen in twee uur volledig worden opgeladen. Happy Cargo gaat Aldi supermarkten bevoorraden in de regio Boedapest. Met deze oplossing bespaart Aldi 3.600 liter diesel per eenheid per maand en draagt zo bij aan de verwezenlijking van zijn wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen. De DAF’s zijn diesel-XF’s die zijn omgebouwd naar een officieuze XF Electric door het Hongaarse bedrijf Electromega.

Somogyi Gábor, algemeen directeur van Krone Trailer SE Kft. in Szigetszentmiklós: “We zijn dankbaar dat we in samenwerking met de WIN Capital Group en Aldi de trailers voor de eerste elektrische trucks in de regio kunnen bijdragen. De bevoorrading van levensmiddelendetaillisten in de wijde omgeving van de metropool Boedapest stelt bijzondere eisen aan het materieel. Daarom vertrouwen Happy Cargo Aldi op de hoge betrouwbaarheid van de Krone Cool Liner.”

Al voor dit nieuwe project verzorgde de WIN Capital Group, als partner van Aldi, de lokale leveringen aan supermarkten. In de food logistiek gebruikt WIN Capital uitsluitend Cool Liners van Krone.

De Cool Liners die zijn geleverd aan Happy Cargo zijn overigens niet voorzien van een elektrische koelmotor en regeneratie-as. Krone heeft de afgelopen jaren wel samen met THT New Cool een concepttrailer van dit type ontwikkeld.

4 reacties op “Aldi kiest voor elektrische distributie in Hongarije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer