Continental ontwikkelt app voor veiligheidscontroles vóór vertrek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Continental ontwikkelt app voor veiligheidscontroles vóór vertrek

Met Verified Inspection brengt Continental een systeem via een smartphone-app op de Europese markt, dat de correcte afhandeling en archivering vergemakkelijkt van controles vóór vertrek van bedrijfsvoertuigen.

Continental Verified Inspection biedt volgens de fabrikant naadloze en eenvoudige processen om de naleving van de regels te bewaken. Ook biedt het een planbaar en efficiënt beheer van geconstateerde defecten, waarmee het bijdraagt aan een hogere productiviteit van een bedrijfswagenpark. Voor managers van bedrijfswagenparken wordt transparant hoe betrouwbaar de uitgevoerde controles zijn.

Wagenparkbeheerders en werkplaatsmonteurs kunnen door gebruik te maken van de gegevens die via de app worden doorgegeven defecten beter managen, zodat ze snel en efficiënt kunnen worden verholpen.

Het systeem heeft zich al bewezen in de VS en nu is het door experts van Continentals Connected Commercial Vehicle Solutions aangepast voor de Europese markt. Ismail Dagli, hoofd van de Business Area Smart Mobility bij Continental: “Continental Verified Inspection ondersteunt wagenparken bij het voldoen aan de geldende verplichtingen – digitaal en automatisch. Maar niet alleen de naleving wordt vereenvoudigd. Het systeem biedt ook ondersteuning bij het verhogen van de bedrijfstijd van voertuigen, door te helpen eventuele defecten in een vroeg stadium op te sporen, te voorkomen en efficiënt te verhelpen.”

Digitale oplossing voor individueel configureerbare testprocessen

Een grondige inspectie van alle veiligheidsrelevante functies van een bedrijfsvoertuig -bijvoorbeeld banden, verlichtingssysteem, laadruimte en lading – is in veel Europese landen verplicht en duurt gemiddeld ongeveer 15 minuten. De eisen verschillen echter van land tot land en voor elk type transport, zodat de procedures voor vertrekcontroles uiteenlopen. Continental Verified Inspection houdt rekening hiermee. Het systeem bestaat uit een set met een NFC-tag voor voertuigidentificatie, maximaal tien individueel plaatsbare tags voor het inspectieproces en een gebruiksvriendelijke smartphone-app voor de acceptatie door de chauffeur en het archiveren van de toestand van het voertuig op de betreffende dag.

De bestuurder kan de controleprocedure starten na het inloggen op de app en automatisch het voertuig selecteren door het scannen van een unieke identificatietag. De app registreert dat elke inspectietag is opgenomen in de controle en registreert hoeveel tijd is besteed aan elk onderdeel van de voertuiginspectie. Dit voorkomt dat een bestuurder gewoon in zijn cabine zit en door de checklist klikt, of gewoon een snel rondje om het voertuig maakt. Wagenparkbeheerders ontvangen betrouwbaardere resultaten van de vertrekcontrole en kunnen snel beoordelen of de relevante voorschriften zijn nageleefd. Dankzij de volledige archivering van alle geverifieerde vertrekcontroles kunnen de verantwoordelijken bij een controle volledig aantonen dat zij aan de wettelijke voorschriften voldoen. Met de inspection builder-functie kunnen vertrekcontroles worden aangepast aan alle soorten bedrijfsmiddelen, zodat een wagenpark zijn individuele controleproces kan opbouwen. Zelfs andere werkprocessen kunnen worden opgenomen, zoals de registratie van de werktijd van operators.

Transparantie en efficiëntie voor werkplaatsen

Continental Verified Inspection maakt vertrekcontroles transparant en zorgt voor meer efficiëntie in autowerkplaatsen. Defecten die tijdens vertrekcontroles worden ontdekt, moeten zo snel mogelijk in de werkplaats worden gerepareerd – maar als een defect de veiligheid in gevaar kan brengen, moet het onmiddellijk worden gerepareerd. Anders mag het voertuig niet vertrekken en dat kan weer gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering. De gegevens van de app geven wagenparkbeheerders en werkplaatschefs een gedetailleerd overzicht van de huidige toestand van het wagenpark en maken het mogelijk om werkplaatsbezoeken en veldoproepen van monteurs te coördineren en efficiënt af te handelen op basis van de ernst van het defect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer