HST zet bandenspanningssysteem op 300 trailers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

HST zet bandenspanningssysteem op 300 trailers

Logistiek dienstverlener HST Groep investeert in een hightech automatisch bandenspanning systeem voor alle opleggers. De eerste opleggers zijn inmiddels hiermee voorzien en bewijzen zich al op de weg. Komende maanden worden alle opleggers, ruim 300, voorzien van het ATIS systeem van PSI, geleverd door Trailer Products Europe. Hierdoor worden onder meer brandstofverbruik, slijtage van banden en stilstand onderweg gereduceerd. Ook draagt het bij aan de veiligheid doordat klapbanden onderweg worden voorkomen.

ATIS is, in tegenstelling tot soortgelijke systemen, een automatisch bandenspanning systeem dat de trailerbanden op ideale spanning houdt. Bij drukverlies worden de banden actief bijgepompt, zelfs tijdens het rijden. Daardoor blijven de banden op de juiste spanning met zo min mogelijk rolweerstand. Klapbanden worden daardoor voorkomen. Overige voordelen zijn:

  • Minimaal 3 procent brandstofbesparing
  • De levensduur van banden wordt gemiddeld met 10 procent verlengd
  • Geen onnodige stilstand onderweg door bandenpech
  • Sterk verminderde slijtage ook op vernieuwde banden

In de praktijk Iedere oplegger wordt voorzien van het actieve bandenspanning systeem. Aan alle banden worden aan de buitenkant luchtslangen bevestigd. Deze staan in verbinding met het systeem en houdt de spanning op constante waarde. Bij drukverlies wordt er automatisch bijgepompt vanuit het systeem en gaat er een lamp branden op de zijafscherming van de oplegger. Op deze manier kan de chauffeur eenvoudig herkennen wanneer er sprake is van een lekke band.

Innovatie en duurzaamheid heeft HST Groep hoog in het vaandel staan. Door de aanschaf van het actieve bandenspanning systeem is een grote stap gezet in het verder verduurzamen van de logistieke processen. In 2009 ontving de logistiek dienstverlener hiervoor als een van de eerste bedrijven de Lean & Green Award.

HST Groep is een Twentse logistiek dienstverlener in Enschede die haar opdrachtgevers ontzorgt in transport en logistiek. Daarvoor zijn alle disciplines in huis om een totale logistieke oplossing te kunnen bieden, zoals (inter)nationaal wegtransport, zeevracht, luchtvracht, intercontinentaal containervervoer, warehousing, voorraadbeheer, orderpicking en Value Added Logistics. HST Groep telt ruim 370 medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer