Jan de Rijk rijdt Scania PHEV voor Intertoys • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jan de Rijk rijdt Scania PHEV voor Intertoys

Jan de Rijk Logistics heeft een Scania P360 4×2 Plug-in Hybride Multi Battery in gebruik genomen. Het familiebedrijf uit Roosendaal zet hiermee een eerste stap in de emissievrije belevering van winkels in stedelijke gebieden. “Het is als vervoerder onze verantwoordelijkheid om nu actie te ondernemen,” verklaart CEO Fred Westdijk. “Dit is een volwassen tussenoplossing waarmee we ons voorbereiden op volledig uitstootvrij.”    

Fred Westdijk, CEO Jan de Rijk Logistics: “Wij zijn groot voorstander van de hybride oplossing. Binnen de stad kunnen we volledig schoon en stil te werk gaan, waarna we buiten en tussen de steden de langere afstanden kunnen overbruggen met schone Euro 6 dieselmotoren. Voor deze kilometers  gaan we testen met HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), een volledig hernieuwbare bio brandstof, waardoor wij ook deze kilometers met 85 procent minder CO2 uitstoot dan met fossiele diesel kunnen uitvoeren. Een volledig elektrische oplossing voor leveringen in de binnensteden in het gehele land zal op termijn mogelijk worden, maar is op dit moment nog niet haalbaar. Daarom zijn we blij om met deze hybride truck toch een eerste stap in de goede richting te kunnen doen.”

V.l.n.r. Arnout van Keulen, Fred Westdijk, Jan Nap, Stephan Pieters, Tobias Arendsen

De mogelijkheden met deze generatie hybride voertuigen is legio en zeer duurzaam en wijken niet af van de conventionele modellen. Later dit jaar zal Jan de Rijk ook een volledige elektrisch voertuig aan de vloot toevoegen.

Jan Nap, CFO Intertoys: “Jan de Rijk is al jaren de betrouwbare partner in de logistieke bevoorrading van onze winkels. Ook binnen Intertoys kijken wij natuurlijk naar de diverse mogelijkheden om onze operatie te verduurzamen, waaronder de strengere milieueisen voor binnenstedelijk vervoer. Het is daarom ontzettend fijn om met Jan de Rijk als bestaande en innovatieve partner deze stap te kunnen zetten. Om zo gezamenlijk te investeren en verdere mogelijkheden te zoeken voor een groenere supply chain, voelt zeer goed.”

Jan de Rijk Logistics vindt het cruciaal om verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid en neemt daarom verdere stappen richting een groenere toekomst. Ondanks de coronacrisis is het vlootvernieuwingsprogramma doorgegaan richting een vloot die minimaal voldoet aan de Euro 6 norm. De actieve promotie van HVO bij klanten begint zijn vruchten af te werpen en de eerste klanten schakelen over op deze schonere brandstof. Wij merken dat sustainability bij onze klanten een steeds grotere rol speelt. Wij zijn dan ook met verschillende klanten in gesprek om samen de supply chain te verduurzamen. Als alternatief voor wegtransport worden intermodale oplossingen aangeboden naar Italië, Turkije en op termijn Spanje. Aanvullend wordt geïnvesteerd in het CO2 compensatie programma van Shell.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer