Krone opent telematicasysteem voor derden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Krone opent telematicasysteem voor derden

Om verschillende telematicasystemen via één portaaloplossing te beheren, vertrouwt Krone Telematics  op een fabrikantonafhankelijk platform. Hier worden de verschillende stand-alone oplossingen worden gecombineerd tot een alles-in-één oplossing. Onafhankelijk van het voertuigtype, de fabrikant of de gebruikte telematica  de gebruiker heeft een individuele, gebruikersspecifieke toegang en heeft toegang tot  tot alle ter beschikking gestelde gegevens. Met het Krone Telematics Portal hebben wagenparkbeheerders altijd een overzicht van hun voertuigen, en met de Krone Telematics App zijn de gegevens ook onderweg altijd beschikbaar.

Met zijn telematicafuncties zorgt Krone Telematics ervoor dat wagenpark dat wagenparkbeheerders altijd online controle hebben over de positie, conditie of zelfs temperatuur van hun transporten te allen tijde online controle hebben. Dankzij de modulaire structuur kunnen zij hun eigen pakket op maat samenstellen. Voor data-intensief temperatuurgecontroleerd transport zijn er geschikte aanvullende modules.

De flexibele softwarearchitectuur van Krone Telematics biedt  open interfaces waarmee de transportmanagementsystemen van transport- en logistieke bedrijven en partners – bijvoorbeeld bijvoorbeeld internetportalen – gemakkelijk kunnen worden aangesloten. Naast  de flexibele standaardinterfaces zijn ook individuele aanpassingen mogelijk. Om ondanks deze flexibiliteit de hoogst mogelijke cyberveiligheid te garanderen ondanks deze flexibiliteit, wordt een enorme inspanning geleverd. Bijvoorbeeld, de gecodeerde transmissie naar de backend-server wordt uitgevoerd door een apparaatspecifiek authenticatietoken.

Uiterst robuust en faalveilig, maar ook zeer krachtig, is de Krone Smart Collect (KSC) telematica- en diagnose-eenheid die in het voertuig is geïnstalleerd en die ook in de Krone Groep is ontworpen voor bijzonder data-intensief gebruik in grote landbouwmachines. Een ander hoogtepunt is de onderhoudsvrije GPS-oplossing KSC Solar, die werd ontwikkeld voor wissellaadbakken en containers zonder eigen stroomvoorziening. Dankzij het ingebouwde zonnepaneel kan de connectiviteit van Blue-Tooth sensoren en de mogelijkheid om firmware en configuratie-updates “over the air” te ontvangen, is deze eenheid volledig zelfvoorzienend en kan na installatie flexibel worden ingezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer