NVO rijdt succesvol op HVO • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

NVO rijdt succesvol op HVO

NVO Transport uit Zuidbroek heeft In samenwerking met de Zweedse supermarktketen ICA AB succesvol een proefperiode met rijden op HVO100 achter de rug. HVO100 wordt gemaakt uit restproducten van plantaardige olie zoals frituurvet, en is een volwaardig alternatief voor Euro 6 brandstof.

Hiermee biedt NVO Transport een milieuvriendelijk ‘van deur tot deur’ alternatief ten opzichte van vervoer dat uit meerdere modaliteiten bestaat. De CO2-reductie bedraagt ruim 90 procent. Zo kan binnen 48 uur elke bestemming in Zweden duurzaam beleverd worden. NVO Transport rijdt voor ICA AB inmiddels dagelijks naar Zweden en terug. Bijzonder is dat NVO nu kan rijden met een nieuwe Schmitz Cargobull oplegger waarvan de koelmotor ook op HVO100 loopt. Dat betekent serieus CO2-arm transport.

NVO Transport werkt aan een versnelde milieutransitie. Haar 4.500 m2 grote warehouse voor (geconditioneerde) op- en overslag is inmiddels ook 100 procent CO2-neutraal. Hiervoor maakt zij gebruik van 418.000 kWh zelf opgewekte zonnestroom.

NVO Transport is strategisch gevestigd, direct aan de A7 in Groningen. De belangrijkste wegverbinding tussen de Randstad en Scandinavië. Het bedrijf is een samenwerking van 54 transportbedrijven uit Noord-Nederland. Met 180 vrachtwagens rijdt NVO Transport – vanuit de hele Benelux – dagelijks naar Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer