Omrin heeft primeur met 12-tons Eurocargo’s • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Omrin heeft primeur met 12-tons Eurocargo’s

Afvalbedrijf Omrin nam onlangs twee 12-tons Iveco’s Eurocargo in gebruik. Het is de eerste keer dat een veegmachineopbouw wordt gemonteerd op zo’n smalle (bio) CNG-truck met een korte wielbasis van 3,30 meter.

Met Iveco Nederland, Cornelis Bedrijfsauto’s en DHM Wolvega heeft Omrin een paar duurzame samenwerkingspartners, met wie het unieke wagens op de weg kan zetten. Zo heeft het onlangs twee 12-tons Iveco’s Eurocargo op CNG met succes in gebruik genomen. De nieuwe veegwagens zijn zo’n dertig centimeter korter en 14 centimeter smaller in vergelijking met het 16-tons road sweeper chassis af-fabriek. Dit was een grote wens van Omrin. De wendbaarheid van deze wagens is groter geworden, omdat deze een stuk compacter zijn en daarom een kleine draaicirkel hebben. De chauffeurs kunnen hierdoor gemakkelijker manoeuvreren.

De nieuwe Eurocargo’s van Omrin beschikken over een 6-traps handgeschakelde versnellingsbak af-fabriek, gekoppeld aan de gasmotor met 204 pk. Deze wordt aangevuld door een hydrostatische aandrijving van de Scarab veegmachine. Door deze combinatie zijn de veegwagens uitermate geschikt voor gemeentelijke opruimwerkzaamheden en kent hij een laag brandstofverbruik. De chauffeurs van deze veegwagens kunnen genieten van optimaal rijcomfort. Middels een eenvoudige bediening kunnen zij van 0 tot 30 km/u eenvoudig achter- en vooruit rijden. Sytse Smits vertelt als Inkoper I&R/Projectleider bij Omrin graag meer over de twee ingenieuze voertuigen: “Door de ruime capaciteit aan bio-CNG kunnen onze chauffeurs met gemak een hele dag vegen zonder te moeten tanken. Daarnaast is het leuk om te melden dat zij ondanks het kleine chassis toch 5,5 kuub vuil kunnen meenemen. Hierdoor kunnen wij verantwoord en duurzaam de gemeentelijke wegen op gaan.”

Roel de Haan, verkoopadviseur bij Cornelis Bedrijfsauto’s, vertelt met trots over de twee Eurocargo’s van Omrin: “Voor onze klanten is het goed om te weten dat zij bij Iveco een 12-tons CNG-chassis kunnen krijgen die geschikt is voor veegmachineopbouw. We zijn dan ook trots dat de nieuwe veegwagens van Omrin inmiddels al met succes op de weg rijden.” Roel benoemt ook graag de rol van zijn collega Kees van Oostveen, product manager bij Iveco Nederland. “Hij heeft samen met Rene Hekkema van DHM een bezoek gebracht aan de Scarab fabriek in Engeland om het project zo goed mogelijk te begeleiden.” DHM en Cornelis Bedrijfsauto’s werken al jaren fijn samen met Omrin en zitten op korte afstand van de eindgebruiker. Na ieders tevredenheid wordt door de introductie van deze twee nieuwe Iveco’s de samenwerking verder voortgezet.

DHM is vanaf 1990 een opbouwfabrikant van veegmachines, reinigingswagens en afvalperswagens. Rene Hekkema, directeur, over de nieuwe Iveco veegwagens. “Sinds 2000 zijn wij leverancier van de opbouw van een Scarab veegmachines. Wij zijn de enige in dit marktsegment die een veegopbouw kunnen leveren die zo kort en smal is. Het is ons samen gelukt om deze twee unieke veegwagens op de weg te zetten en daar zijn we enorm trots op!” Sytse Smits vult namens Omrin hier graag op aan: “We zijn tevreden met de twee compacte Iveco veegwagens. De chauffeurs beschikken daarnaast over een ruime cabine die voldoet aan hun wensen en verwachtingen. Zij genieten van zitcomfort aan boord en hebben een uitstekend zicht op de weg.”

Omrin is een toonaangevende inzamelaar en verwerker van afval in Nederland. Zo zamelt het afval in voor ruim 175.000 huishoudens en ruim 8.500 bedrijven, instellingen in Friesland en Groningen. Daarnaast verwerkt, sorteert en scheidt zelf het afval van bijna 800.000 huishoudens in Nederland. Een derde van al het restafval bestaat uit organisch materiaal. Dit wordt gebruikt voor de productie van biogas, waarmee het met 80 procent van haar wagenpark op rijdt. Deze bestaat uit 200 voertuigen, waarvan ruim 50 Iveco’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer