Peter Mulder doet de melk nu ook met een Iveco S-Way • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Peter Mulder doet de melk nu ook met een Iveco S-Way

Peter Mulder RMO & Tanktransport heeft een Iveco S-Way met 510 pk toegevoegd aan het wagenpark. Het is de eerste Iveco voor het bedrijf uit Staphorst, dat nu rijdt met trucks van vijf  verschillende merken.

De 4×2 trekker is uitgevoerd met de AS cabine, de grootste uit de range, en voorzien van een 13-liter motor die 510 pk levert. De cabine is onder meer voorzien van standkachel en -airco en heeft twee  bedden. Ook aan de buitenkant is de nodige aandacht geschonken, met lichtbars in de zijfenders  voor het achteruitmanoeuvreren, flitsers in de grille, daklampenbeugel met verstralers en daarboven  een originele Iveco-lichtplaat. De Iveco S-Way is opgebouwd bij VIKA Bedrijfswagens in Wezep,  onder de rook van Zwolle. Het in het oog springende spuitwerk is gedaan bij Elzinga Spuitwerken in  Jirnsum. Wiegel Bulk Solutions in Moerdijk heeft de Mouvex loscompressor geleverd.

Roel Vinke verzorgde namens VIKA Bedrijfswagens de aflevering. Hij is content dat Peter Mulder een  Iveco S-Way aan zijn wagenpark heeft toegevoegd. “We hebben ruim de tijd genomen om tot elkaar  te komen. Dat is gelukkig uitstekend gelukt. De inzet van een demo heeft Peter kunnen overtuigen van de kwaliteit van de nieuwe S-Way.”

Peter Mulder hoefde niet lang na te denken, toen de volgende vervanging zich aandiende. “Wij rijden met trucks van meerdere merken. Al bij de introductie van de S-Way vond ik het een supermooie auto. Er  zit echt finesse in qua belijning en uitstraling. Een enorme verbetering ten opzichte van de voorgaande modellen. Toen we de gelegenheid hadden om een week met een demo op stap te gaan, waren we snel overtuigd, want hij rijdt ook uitstekend en zuinig. Daarnaast proberen we een chauffeur altijd inspraak te geven als we een auto moeten vervangen. Niet alleen ik zag de nieuwe Iveco- S-Way wel zitten, chauffeur Arno ook. Wat dat betreft zaten we meteen op één lijn.”

Peter Mulder RMO & Tanktransport vindt zijn oorsprong meer dan zestig jaar geleden. In Rouveen, onder de rook van Zwolle, nam Arend Mulder in het jaar 1959 zijn eerste melkbussenrit aan van de  plaatselijke zuivelfabriek. Toen in 1974 de eerste veehouder een melkkoeltank aanschafte, werd Arend Mulder gevraagd om de melk op te halen met een door de fabriek beschikbaar gestelde RMO,  die achter een landbouwtrekker gekoppeld kan worden. Een aantal jaar later werd besloten om  definitief te stoppen met het vervoeren van melkbussen. Het aantal boeren met een koeltank nam  sterk toe, waardoor het RMO-rijden een dagtaak werd.

In 1990 kwam het verzoek om te gaan werken met vrachtwagens. Arend Mulder was al in het bezit  van een transportvergunning en besloot de uitdaging aan te gaan. Met succes, want het bedrijf  groeide snel. Vanaf 2000 nam Peter Mulder het bedrijf geleidelijk over van zijn vader. Anno 2021  rijden er acht RMO’s voor dezelfde plaatselijke zuivelfabriek in Rouveen. Jaarlijks wordt zo’n 150  miljoen kilogram en meer dan twintig verschillende soorten melk opgehaald bij ruim 350  veehouderijen, voornamelijk in het noordoosten van Nederland.

Naast het RMO-vervoer heeft Peter Mulder inmiddels diverse moderne combinaties, die  tanktransporten verzorgen in heel Noordwest-Europa en één combinatie die vloeibare veevoeders  transporteert. Naast vloeibare zuivel wordt incidenteel ook plantaardige olie of vruchtensap  vervoerd. In totaal telt het transportbedrijf uit Staphorst nu zestien vrachtwagens. Er zijn 28  chauffeurs in dienst. Op de bedrijfslocatie in Staphorst beschikt Peter Mulder over een moderne  bedrijfshal, met middelen om klein onderhoud en spoedreparaties zelf uit te kunnen voeren.

Chauffeur Arno Kruidhof, sinds tweeënhalf jaar werkzaam voor Peter Mulder RMO & Tanktransport,  gaat sinds kort op pad met de Iveco S-Way en dat bevalt hem prima. “Dat was al zo toen ik vorig  jaar een week met het model had kunnen rijden. Ik vind de S-Way ook een hele mooie auto. Dus toen ik mijn wens mocht uitspreken voor mijn nieuwe wagen, zei ik: doe mij maar een Iveco.” De nieuwe cabine van Arno is uitgerust met alles wat hij nodig heeft voor comfortabele ritten: leren stoelen, koelkast, magnetron. “Ik ben er supertevreden mee!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer