Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe DAF’s XG voor verhuurder Reco

Reco uit Koudekerk aan den Rijn, actief in verhuur van bouwmaterieel, heeft twee nieuwe DAF XG 480 FT Low Deck-uitvoeringen in gebruik genomen. Ze zijn afgeleverd door dealer Blom-DSW uit Zoeterwoude.

“Het zijn fraaie en luxe versies. Bij Reco vinden we het namelijk belangrijk dat we onze chauffeurs laten meebesluiten in de keuze van hun vrachtwagen”, vertelt Marcel Koen, bedrijfsleider. “Ze rijden er dag in, dag uit in. Dus willen we de beste werkplek bieden.” De DAF’s worden ingezet voor het transport van materieel naar bouwprojecten in binnen- en buitenland. Dat varieert van tijdelijke huisvestingsunits tot aan personenliften of van steigermateriaal tot aan batterijcontainers voor energievoorziening. De keuze voor een Low Deck-versie is gedaan vanwege de lage schotelhoogte, want die is nodig voor het transport van de tijdelijke huisvestingsunits.

DAF maakt al sinds de oprichting van Reco in 1953 deel uit van het wagenpark, waarvan de helft van dit merk is. Koen: “Met DAF en dealer Blom-DSW hebben we erg goed contact. De service is top. Ze staan altijd voor ons klaar. Daarnaast vinden wij duurzaamheid een belangrijk aspect, daarbij past de zuinige DAF XG. We investeren in het materieel van morgen. Een voorbeeld is onze oplossing voor tijdelijke stroomvoorziening bij bouwprojecten en evenementen. Wij verhuren een hybride-aggregaat : een combinatie van een aggregaat met battery pack om de bouw van stroom te voorzien als er geen vaste bouwstroomaansluiting is. Onze tijdelijke huisvestingsunits hebben allemaal dubbel glas, elektrische verwarming en LED-verlichting. In combinatie met zonnepanelen is de unit zelfs emissievrij van stroom te voorzien.”

De nieuwe DAF XG-trekkers vallen op door talrijke extra’s, die eerlijk gezegd niet helemaal duurzaam aandoen, zoals een zonnekap, dubbele luchthoornset, LED Skylights en een DAF hoekzicht camerasysteem. De chauffeursstoel Super Air met hoge rugleuning en schoudersteun, verwarming en actieve ventilatie zorgt voor maximaal zitcomfort. De stoelen zijn afgewerkt met alcantara en leer. Ook zijn onder meer een koelkast en een DAF infotainmentsysteem met Luxury luidsprekersysteem aan boord. De DAF XG 480 FT low deck-trekkers hebben luchtvering op de vooras.

Eén reactie op “Nieuwe DAF’s XG voor verhuurder Reco

 • Sander F,

  De kop van het artikel suggereert mij dat de nieuwe DAF’s XG in de verhuur beschikbaar zijn voor klanten.. Zoals je dat bij, bijvoorbeeld, een betonmixer ook hebt.
  Het artikel zelf vertelt dan eigenlijk weer dat het om eigen vervoer gaat.
  Verwarrend.

  Op deze foto’s komt het design van de nieuwe DAF niet geheel tot zijn recht, vind ik. Cabine is te lang.. zal wel komen door de afwijkende vorm van de lading. Een strakke trailer erachter doet veel voor het lijnenspel, denk ik.

  Mee eens dat de opties, zoals de LED schijnwerpers, weinig duurzaam zijn. Vangt alleen maar wind.. én is zwaar irritant bij het knipperen in het verkeer. Geeft schrikreacties bij automobilisten, het is allemaal té fél, die LED armaturen. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer