St vd Brink wil 50 procent CO2-reductie behalen in 2025 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

St vd Brink wil 50 procent CO2-reductie behalen in 2025

Foto ter illustratie

Transportbedrijf St vd Brink legt zichzelf een hoge milieudoelstelling op. Het bedrijf wil in 2025 minstens 50 procent CO2-uitstoot reduceren t.o.v. 2020. Het bedrijf zet hierbij een heel scala aan doelgerichte duurzame middelen in die zich richten op warehousing, innovaties op het gebied van brandstof en voertuigen en intensieve samenwerkingen met leveranciers én klanten. St vd Brink wil daarmee koploper zijn in de transportbranche als het gaat om duurzaamheid.

Bij veel initiatieven betrekt St vd Brink bestaande klanten en leveranciers. Zo kregen klanten eerder al de mogelijkheid hun producten duurzaam of klimaatneutraal te laten vervoeren, waardoor zij hun CO2-voetafdruk verlagen en daardoor meer kans maken op opdrachten.

“Belangrijk voor ons is de samenwerking op te zoeken met klanten én leveranciers. Zo versterk je elkaar, je boodschap, het resultaat én bovendien je kans op meer opdrachten. Wij ondersteunen onze klanten dus ook graag in hún duurzaamheidstraject. Want zo werkt het ook; duurzaamheid loont uiteindelijk”, aldus mede-eigenaar Alex van den Brink.

Eerder nam St vd Brink al ingrijpende maatregelen ten behoeve van het verduurzamen van het bedrijf. Zo werden er 3.000 zonnepanelen geplaatst, waardoor een groot gedeelte van de panden nu energieneutraal zijn. Ook werden er waterpompen geplaatst, waardoor geen aardgas meer nodig is, werd er geïnvesteerd in elektrische heftrucks en auto’s, maakt het bedrijf gebruik van de duurzame brandstof GoodFuels HVO en nog vele andere maatregelen. “Wij willen de meest duurzame transporteur zijn in Nederland en dat vergt behoorlijk wat inspanningen. Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet, onderzoeken deze nauwkeurig en blijven onszelf daardoor duurzaam ontwikkelen”, aldus Alex van den Brink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer