Thomassen Transport breidt uit met 40 Krone ProfiLiners • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Thomassen Transport breidt uit met 40 Krone ProfiLiners

Al ruim twee decennia zijn Krone en Thomassen Transport partners. Thomassen Transport is de laatste jaren flink gegroeid, wat leidde tot de opening van een groot nieuw pand in Spankeren in de zomer van 2019. Ook het wagenpark werd uitgebreid, met 40 nieuwe Krone opleggers.

Thomassen Transport beschikt op de hoofdlocatie in het Veluwse Loenen al over een warehouse met 14.000 vierkante meter opslagcapaciteit. In Spankeren, dat bij Dieren ligt, is daar nog eens 24.000 vierkante meter bijgekomen. Het bedrijf vervoert veel papier en karton voor producenten uit de regio en het vervoert plastics en bouwmaterialen. Directeur Jurgen Thomassen ziet Krone als een vaste waarde voor zijn bedrijf. “Trailers zijn voor ons heel belangrijk. Tal van klanten willen graag een trailer van ons aan het dock om die te kunnen laden of lossen. Deze veel toegepaste systematiek leidt ertoe, dat er bij ons veel aan- en afgekoppeld wordt.”

Om de trailers efficiënter te kunnen managen, kiest Thomassen ervoor om de nieuwe Krone-trailers uit te rusten met software van Krone Telematics. “We hebben nu een wagenpark van 265 trailers en 86 trekkende eenheden.  Het is dus van belang dat we door gebruik te maken van dit systeem, efficiënter ritten kunnen plannen en dat we meer gegevens vergaren om ons werk beter te kunnen doen. Telematics is nodig voor service op maat aan onze talrijke klanten tegen de juiste kosten.” Naast Krone Telematics, voorziet Thomassen de nieuwe trailers ook van een TPMS, wat Krone eveneens levert. Dergelijke bandenspanning-controlesystemen worden medio 2024 verplicht. Thomassen Transport voert alle onderhoud aan het wagenpark zelf uit en hoopt met TPMS te bereiken dat de banden nog langer meegaan en dat de trucks zuiniger gaan rijden. “We willen de trailers bij ons negen à tien jaar mee laten gaan. In Krone hebben we een partner die goed kan inspelen op onze behoefte, ook deze serie werd op tijd geleverd. Van de veertig nieuwe trailers is de eerste serie van 20 stuks volgens afspraak in kleinere series afgeleverd, waarna de overige volgen in 2022.”

Met behulp van de nieuwe trailers van Krone kan Thomassen Transport de veiligheid verder verbeteren. “We letten er natuurlijk op, dat de trailers voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaard waar het de ladingzekering betreft. Bij Krone is dat perfect in orde. We trainen onze chauffeurs via Code 95 verplichte nascholing hierop, zodat we zeker weten dat onze trailers veilig geladen de weg op gaan”, aldus Jurgen Thomassen.  De nieuwe trailers zijn ook voorzien van RSAB Iceprotect, om overtollig ijs en sneeuw van het trailerdak te verwijderen voordat de rit aanvangt. Daarmee wordt voorkomen dat medeweggebruikers onnodig schrik wordt aangejaagd of erger nog, in gevaar wordt gebracht.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer