Twee nieuwe Iveco’s S-Way voor Gesink Zelhem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Twee nieuwe Iveco’s S-Way voor Gesink Zelhem

Transportbedrijf Gesink uit Zelhem verdubbelt het aandeel Iveco in het wagenpark van twee naar vier, met de aankoop van twee nieuwe S-Way’s. Directeur Arno Gesink: “We hebben de verwachting dat de exploitatiekosten bij de Iveco S-Way lager zijn in vergelijking met concurrerende trucks in ons wagenpark. Daarnaast zijn we nieuwsgierig naar de prestaties van deze trucks en gaan graag de uitdaging aan om met een nieuw product te gaan rijden.”

Transportbedrijf Gesink rijdt al vijf jaar Iveco. De huidige Iveco trucks staan maandelijks in de top 10 qua brandstofverbruik. Arno Gesink: “Onze chauffeurs zijn lovend over de huidige Iveco Stralis en de nieuwe Iveco S-Way. Vol trots hebben ze mij al verteld hoe tevreden zij zijn met de nieuwe trucks. Zo beschikken zij over een ruime cabine, kunnen zij slapen op een fijn bed, zijn zij tevreden over het rij- en zitcomfort en rijden zij stil op de weg met de Iveco S-Way. Daarnaast vinden ze hem allemaal een robuuste uitstraling hebben en is het voor hen geweldig om met een nieuwe product de weg op te gaan. Vol overtuiging durf ik dan ook te zeggen dat de Iveco S-Way zijn weg gaat vinden in de transportwereld. Iedere chauffeur mag absoluut gezien worden met de nieuwe truck, zijn thuis weg van huis.”

De Iveco S-Way met 460 pk is voorzien van een Hi-Tronix geautomatiseerde 12-trapsversnellingsbak en wordt ingezet voor de internationale groupage op en neer richting Duitsland en Oostenrijk. De trucks beschikken over een slimme energie-herwinnende wisselstroomdynamo met intelligente accubewaking. Deze schakelt uit bij accelaratie en laad de accu’s zoveel mogelijk op bij afremmen en in afdalingen. Daarnaast kunnen de chauffeurs gebruik maken van GPS Predictive Drive, waardoor de truck automatisch de optimale versnelling kiest bij een helling of afdaling. Hierdoor zijn de chauffeurs in staat om met de Iveco S-Way zuinig te rijden op de internationale wegen.

De chauffeur heeft in de Iveco S-Way de beschikking over een lederen stuurwiel, een Hi-comfort chauffeursstoel met luchtvering en ventilatie voor koeling en verwarming, eendelig onderbed met zacht matras, een Smart bovenbed en een koelkast met vriesgedeelte. Daarnaast staat de chauffeur door het Hi-Connect infotainmentsysteem met TomTom trucknavigatie en de ingebouwde Connectivity box in rechtstreekse verbinding met zijn fleetmanager. Door de data uit dit systeem heeft de fleetmanager in realtime zicht op de actuele locatie, rij- en rusttijden, brandstofverbruik en de ‘gezondheid’ van de truck. Verder kan de chauffeur samen met zijn mede passagier aan boord genieten van optimaal comfort door de tweevoudige verstelbare bijrijdersstoel en automatische airconditioning met een onder de cabine geïntegreerde standairco. >> 2

Gesink is een nationaal en internationaal opererend bedrijf dat het transport verzorgt van bouwmaterialen en groupage transport. Deze hoofdactiviteiten zijn in het buitenland met name gericht op de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarnaast fungeert het ook als logistieke dienstverlener, doordat het de beschikking heeft over een warehouse met een opslagcapaciteit van 6.000 m2. Het familiebedrijf heeft 140 medewerkers in dienst en beschikt over een wagenpark van 100 voertuigen en 135 trailers. Arno Gesink: “Ondanks de coronacrisis draaien we nog op volle toeren. De omzet is zelfs nog iets gestegen ten opzichte van vorig jaar.”

Arno Gesink: “We hebben ontzettend fijn contact met de mensen van Iveco Schouten Doetinchem. Zij hebben een bezoek aan ons gebracht met een demotruck. Ik mocht een rondje rijden met de Iveco S-Way en ik was meteen enthousiast. Het was geen lange rit, maar de ervaring en het gevoel waren direct goed. Dit was voor ons een extra reden om ons wagenpark met Iveco uit te breiden.” Jos Polman licht namens Iveco Schouten verder toe: “Na zijn rit met de demo raakte Arno Gesink zo overtuigd van de Iveco S-Way dat hij diezelfde dag nog de orderbevestiging heeft getekend. Wij van Iveco Schouten zijn super trots op de verkoop van de twee trucks aan zo’n prachtige klant. De vestiging in Doetinchem wenst de chauffeurs van transportbedrijf Gesink veel veilige kilometers toe.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer