Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Vos kiest voor Actros met MirrorCam

Vos Transport uit Deventer heeft als een van de eerste Nederlandse transporteurs de nieuwe Mercedes-Benz Actros met MirrorCam in de vloot. Het gaat om negen Actrossen die geen zijspiegels meer hebben, maar de MirrorCam.

Enkele weken geleden reed Vos Transport een demo-Actros, die helemaal spiegelloos was. De frontspiegel en de trottoirspiegel waren toen vervangen door de Cornereye camera van Orlaco. Op de nu afgeleverde Actrossen zitten echter wel weer de trottoir- en de frontzichtspiegel. Het is niet bekend gemaakt waarom Vos die keuze heeft gemaakt. Met de MirrorCam kan de chauffeur veel beter zien wat er om hem heen gebeurt, zoals TTM.nl zelf ook al een paar keer kon ervaren. Het systeem geeft goed zicht op de gehele combinatie en dit betekent dat de chauffeur de dode hoek veel beter kan waarnemen.

De test met het demomodel heeft twee weken geduurd en is naar tevredenheid afgesloten waardoor de eerste fase van de levering van 65 nieuwe trekkers kan gaan beginnen. De trekkers zijn vrijdag gearriveerd in Deventer en worden nu klaar gemaakt om in gebruik te kunnen worden genomen.

Naast veiligheid heeft het voertuig door het ontbreken van de buitenspiegels ook een lagere luchtweerstand, wat in theorie moet leiden tot een lager brandstofverbruik.

Vos is naar eigen zeggen al jaren koploper op het gebied van Lean and Green transporteren. Er wordt constant gekeken hoe routes kunnen worden geoptimaliseerd en waar brandstof kan worden bespaard. Op deze manier gaat de CO2 footprint voor zowel Vos als haar klanten omlaag en hiermee wil Vos een stap verder. Achter de schermen is Vosnamelijk druk bezig om de klanten CO2 neutrale oplossingen aan te kunnen gaan bieden. Voor Vos is de combinatie veiligheid en  verminderde CO2-uitstoot dan ook belangrijk, zegt directeur Jules Menheere. “Groen en duurzaam staan bij ons hoog op de agenda. Maar veiligheid stond voorop bij de keuze voor dit nieuwe model.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer