Volvo als sierteelt-LZV voor JZ Transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo als sierteelt-LZV voor JZ Transport

JZ Transport uit Bedum heeft onlangs een nieuwe LZV in gebruik genomen. De combinatie bestaat uit een door Nijwa Groningen geleverde Volvo FH 500 en een door Heiwo verzorgde opbouw en oplegger.

De Volvo FH is voorzien van een opbouw met een inwendige hoogte van 2.8 meter. Aan de Volvo is een dolly bevestigd en die heeft weer een 3-assige gestuurde oplegger met een inwendige hoogte van 2.7 meter achter zich.

Zowel opbouw als de oplegger vijf vloer/dak rails en ingebouwde Loadlok rails voor de ladingzekering. De Volvo heeft een Thermoking multitemp onderbouw koelmachine met een verdamper voor en achterin de carrosserie. De oplegger heeft een kopschot Thermoking multitemp koelmachine met eveneens twee verdampers.

Zowel de truck als oplegger hebben een D’hollandia onderschuivende laadklep. Beide eenheden zijn in Wolvega in de Volvo witte kleuren gespoten en vervolgens is de herkenbare opvallende belettering aangebracht.

JZ zet de LZV in voor het vervoer van bloemen en planten naar Zweden, voor Noviflora. JZ Transport meldt overigens fijntjes dat het in totaal twee jaar moest wachten voor de combinatie als totaal kon worden geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer