Vanaf 2022 alleen Euro 6-vrachtauto in milieuzone • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vanaf 2022 alleen Euro 6-vrachtauto in milieuzone

Vrachtauto’s met emissieklasse Euro 5 of lager komen vanaf 2022 de Nederlandse milieuzones niet meer in. Dat staat naast de harmonisering van milieuzones ook in het voorstel dat staatssecretaris van Veldhoven naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, meldt TLN.

​De maatregel is onderdeel van een pakket aan maatregelen om de milieuzones in Nederland te ‘harmoniseren’. Om te voorkomen dat de regels tussen steden van elkaar verschillen, dus. TLN heeft er altijd voor gepleit een lappendeken aan regels te voorkomen en is dan ook blij met deze maatregelen, die de staatssecretaris vorig jaar al aankondigde.

Belangrijk onderdeel van de harmonisering van milieuzones is dat elke gemeente dezelfde verkeersborden gebruikt. Onder het bekende ronde ‘milieuzone-bord’ met rode rand en het woord ‘milieuzone’ erop, verschijnen in 2020 in elke milieuzone dezelfde onderborden. Daar staat op welke voertuigen er wel en niet in mogen.

Voor vrachtverkeer bestaat er maar één bord: dat waarop staat dat alleen vrachtauto’s met minimaal emissieklasse Euro 4 de milieuzone mogen inrijden (‘de groene milieuzone’). In 2022 komt er een nieuw bord, waarop staat dat alleen vrachtauto’s met minimaal emissieklasse Euro 6 de milieuzone mogen inrijden (‘de paarse milieuzone’).​

De staatssecretaris stelt daarnaast voor dat steden vanaf 2025 zero emission-zones mogen instellen voor bedrijfsvoertuigen en vrachtauto’s. In zo’n zone mogen die voertuigen dan alleen komen als ze géén uitlaatgassen uitstoten.​

Bron: TLN

2 reacties op “Vanaf 2022 alleen Euro 6-vrachtauto in milieuzone

  • G.F.M. Ooms

    ’t is werkelijk te idioot voor woorden dat vanaf 2025 eigenlijk alleen nog maar elektrische en waterstoftrucks de binnensteden in mogen om hun goederen te lossen.

    op deze manier worden een boel [kleine en middel grote] transportondernemers doel bewust de nek om gedraaid en de Moe-landers mogen kunnen dan zeker zonder boetes wel hun goederen in onze binnensteden lossen, want oh oh wat zijn zei toch zielig en weinig geld en veel oud schroot wat hier rond rijdt van die Moe-landers.

  • Patrick

    Dan wordt er in ieder geval niet bevoorraad in 2025 gaan er boel winkels failiet dat is dus wat ze willen in den haag en gemeentes
    Nee dat milieu dat lost wat op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer