Eerste paal nieuwbouw Hartman Groep • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste paal nieuwbouw Hartman Groep

De Hartman Groep, waaronder Hartman Expeditie, J.P. Vis & Zn en Brinkman Trans Holland vallen, investeert in een nieuwe werkplaats met een eigen truckwash. Afgelopen maandag werd de eerste paal geheid door werkplaats manager Rogier Epping.

De drie bedrijven binnen de Hartman Groep houden zich bezig met internationale groupage van verse producten zoals levensmiddelen en bloemen en planten. De nadruk daarbij ligt in het verkeer van- en naar de Scandinavische landen. Lading vanuit heel Nederland en België wordt in Veenoord overgeslagen waarna de groupage ritten worden samengesteld.

De nieuwbouw in Nieuw Amsterdam volgt na de complete nieuwbouw van 4000 vierkante meter van de Hartman Groep in 2016. Vorig jaar werd het bedrijf uitgebreid met extra crossdocks in verband met de overname van J.P. Vis & Zn tot een omvang van in totaal 5600 m2 en 36 docks. De volgende stap is de nieuwbouw van de werkplaats en een truckwash op het ruim vier hectare grote terrein in Veenoord.

De nieuwe werkplaats wordt 1600 vierkante meter groot. In het pand komen vier werkstraten, waarvan twee met smeerkelders en één met hefkolommen. Daarnaast komt er een complete truckwash installatie voor het eigen wagenpark. Doel van de Hartman Groep is om het merendeel van alle onderhoud en reparaties aan het eigen materieel zelf uit te voeren.

Het wagenpark van de drie bedrijven van de Hartman Groep omvat 120 trucks en 280 eenheden aan getrokken materiaal. Volgens directeur Ronald Hartman is deze omvang een eigen werkplaats  en een wasstraat een uitstekende investering. ,,Je kunt wel zeggen dat hiermee een jongensdroom vervuld wordt. Ik ken werkplaats manager Rogier Epping al jaren en vroeger hadden we samen al dit soort plannen. Door de huidige omvang van het bedrijf is nu de tijd rijp voor deze investering’’.

De nieuwbouw, uitgevoerd door Bouw Groep Noord uit Drachten wordt volledig energie neutraal en volgens de laatste inzichten gebouwd. Rogier Epping over de nieuwbouw: ,,De bouw wordt uitgevoerd door BGN, waarna de inrichting grotendeels door Brekupa zal worden verzorgd. Voor het magazijn is Metalin verantwoordelijk, in samenwerking met Bulthuis Truck en Traileronderdelen. De stempels waarmee we complete combinaties kunnen liften zijn van Fuchs en de hefbare remmenbank is van VLT’’. De werkplaats wordt niet alleen energie neutraal, maar ook papierloos. Alle opdrachten, werkbonnen, facturen en voorraden worden middels een App digitaal verwerkt. De PowerAll software daarvoor wordt geleverd door Bever Software. 

De oplevering van de nieuwbouw in Veenoord zal in het eerste kwartaal van 2022 plaats vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer