Ga naar hoofdinhoud

Wiegel verdubbelt capaciteit werkplaats Moerdijk

Wiegel Transport Equipment heeft recent haar locatie in Moerdijk fors uitgebreid door het naburige pand erbij te betrekken. De werkplaats- en de kantoorcapaciteit zijn verdubbeld en de voorraadpositie is fors verbeterd omdat Wiegel nu beschikt over aanzienlijk meer magazijnruimte.

De andere Europese vestigingen van Wiegel, in Duitsland en Oostenrijk, kunnen vanuit dit centrale Europese magazijn, nu nog sneller worden beleverd. Door de centrale ligging komt het met regelmaat voor dat klanten en/of chauffeurs ervoor kiezen om te ‘wachten’ tot hun voertuig opgebouwd en/of geserviced is. Om dit ‘wachten’ zo aangenaam mogelijk te maken richt Wiegel Transport Equipment een nieuwe, gezellige wachtruimte in die medio 2019 op een ‘ludieke wijze’ zal worden geopend. De fors uitgebreide werkplaats biedt plek om maximaal acht vrachtwagens in één keer op te bouwen. Nieuwswaardig is verder dat Wiegel Transport Equipment in Moerdijk onlangs officieel is aangewezen als ‘Approved Repair Mouvex Service Point’ voor de Benelux en voor alle DACH-landen. Medio 2019 zal daarom ook de testfaciliteit in de vestiging Moerdijk verder geoptimaliseerd en uitgebreid worden. Momenteel kunnen dynamische testen tot 55 kW opgenomen vermogen worden uitgevoerd. ‘On spot’ op de vrachtwagen zelfs tot iets hogere opgenomen vermogens. Als de testfaciliteiten medio dit jaar zijn uitgebreid, kunnen voortaan bulkcompressoren worden afgetest en eindcontroles worden uitgevoerd tot maar liefst 100 kW opgenomen vermogen.        

Wiegel in Moerdijk is gespecialiseerd in het klantspecifiek opbouwen van trucks. Teneinde de inzetbaarheid van trucks verder te vergroten, wordt ingezet op ruimtebesparende en lichtere oplossingen van gerenommeerde fabrikanten als Mouvex en Blackmer. Vanuit de hoofdgroepen: Motion, Energy, Visibility en Support denkt Wiegel in Voorhout als ‘system integrator’ op een strategische wijze mee met carrosseriebouwers, bedrijfswageninrichters en fleetowners. Behalve dat ze als importeur A-merken als Mastervolt, Dynawatt en Federal Signal op lichte en zware bedrijfsvoertuigen opbouwen, zijn ze specialist op het gebied van lier- en kraanbedieningsvraagstukken, mobiele energie, signalisatie, werkverlichting en/of camera-monitor-visualisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer