Caroz neemt Informore over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Caroz neemt Informore over

Logistieke controltower Caroz heeft TMS-aanbieder Informore overgenomen. Caroz en Informore waren de afgelopen 9 jaar al partner in verschillende succesvolle projecten. Informore is in 1992 opgericht door Pieter Jongens en Pieter Kooi. Het bedrijf was het eerste in Europa dat een transportmanagementsysteem (TMS) aanbood dat speciaal ontworpen was voor verladers. Sinds de oprichting werden en worden veel bedrijven bediend waaronder Apple, AkzoNobel (Nouryon) en Samsung Electronics.

Het cloud-based systeem van Informore sluit naadloos aan op (ERP-)systemen van verladers, biedt inzicht over alle schakels in de logistieke keten en optimaliseert het order-to-cash-proces. Het volledig vernieuwde en geavanceerde systeem bespaart in transport kosten, zorgt voor ongeëvenaard inzicht en maakt verregaande optimalisaties mogelijk in logistieke processen.

Caroz, in 2000 in Venlo opgericht door Rudy Claessens, neemt sinds 2019 een onafhankelijke positie in binnen de Nunner groep. Caroz was een van de eerste spelers op de Nederlandse markt die zich reeds aan het begin van dit millennium op zogeheten controltower-activiteiten richtte. Caroz heeft zich inmiddels tot een gerenommeerde naam in de 4PL industrie ontwikkeld, die onafhankelijk en – zonder last of ruggenspraak transparant zoekt naar de beste oplossingen voor haar klanten.

Op de achterste rij( vlnr): Pieter Jongens (Informore), Pieter Kooi (Informore); op de voorste rij (vlnr): Rudy Claessens (Caroz) en Erwin Cootjans (Nunner Logistics)

Rudy Claessens, CEO van Caroz: “Er is een verandering gaande binnen de logistiek. Deze veranderingen hebben een grote impact op de industrie. Een grotere impact dan ooit tevoren. Deze veranderingen gaan gepaard met digitalisering. Daarom de strategische keuze om controltower software nog prominenter te maken binnen de propositie van Caroz”. Door de overname komen de twee digitale logistieke leiders samen onder één merk: Caroz. Deze combinatie zorgt voor een dubbele frontrunner- de eerste bemande controltower (Caroz) en de eerste digitale controltower (Informore).

Maurits Jongens, Managing Director van Informore, is enthousiast over de overname door Caroz en geeft aan: “Door samen te gaan met deze toonaangevende en dynamische speler in de 4PL markt kunnen wij meer bedrijven volledig gaan ondersteunen en onze zeer geavanceerde oplossing nog sneller laten groeien als hét Transport Management Systeem van de toekomst”

Erwin Cootjans, chairman van de Nunner groep, vult aan: “De 4PL markt groeit door. De overname van Informore door Caroz is de sleutel om klanten in deze combinatie de komende jaren te voorzien van de meest vooruitstrevende 4PL oplossing in de markt. We zijn er trots op deze stap te kunnen maken.” Cootjans en Claessens besluiten “Deze twee groeibriljanten komen nu samen in een nieuwe corporate identity waarin de controltower en het TMS het verschil gaan maken in end to end supply chain visibility en logistics management.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer