Duitsland accepteert e-CMR protocol • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Duitsland accepteert e-CMR protocol

De Duitse Bundesrat heeft afgelopen week ingestemd met het e-CMR protocol. Daarmee geven de Duitsers de weg vrij voor de digitale vrachtbrief, maar betekent het vooral aan einde aan papieren CMR’s onderweg. Dat scheelt veel gedoe in de afhandeling van logistieke processen.

De Duitse verkeersminister Andreas Scheuer is ermee in zijn nopjes. “De e-CMR, eindelijk is hij er dan! De voordelen liggen voor de hand: het bespaart kosten, papier en minimaliseert de bureaucratische last. Tegelijkertijd kunnen logistieke partijen en klanten realtime informatie krijgen over de status van hun leveringen. Het resultaat is een over het algemeen efficiëntere en snellere supply chain. Dit maakt het leven niet alleen gemakkelijker voor de logistiek, maar uiteindelijk komt het elke klant goed uit!

Om de introductie van de digitale vrachtbrief in Duitsland te vergemakkelijken, ontwikkelt het BMVI samen met het Fraunhofer IML Dortmund een open source-applicatie als onderdeel van het Silicon Economy-project, dat zich richt op de volledig gedigitaliseerde logistieke keten. Het centrale element is de elektronische vrachtbrief. Bijzonder is dat zelfs kleine en middelgrote bedrijven profiteren van het open source-project, omdat ze op basis daarvan hun eigen bedrijfsmodellen kunnen ontwikkelen. Met een uniforme standaard moet compatibiliteit te allen tijde gegarandeerd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer