Ga naar hoofdinhoud

E-CMR providers lanceren Digi-Transit

De geaccrediteerde e-CMR providers Collect + Go (NL), Pionira (BE), Logistiek Zonder Papier (NL), Dash/Doc (FR), Cargoledger (NL) en IoT bedrijven Sensolus (BE) en Intepia (EST) lanceren Digi-Transit, de open samenwerking voor het delen van de wettelijk verplichte data met de overheid en tussen e-CMR platformen onderling.

Met deze samenwerking geven de initiatiefnemers invulling aan twee wensen vanuit de markt.

De deelnemende e-CMR-providers stellen op deze wijze op ritniveau hun platformen aan elkaar beschikbaar voor het verder afhandelen van transacties tussen ketenpartners. Wanneer een lading in de eerste etappe wordt afgehandeld via het ene platform en in de tweede etappe door het tweede platform, dan wordt hiervoor de e-CMR-overdracht ondersteunt. De gebruikers ervaren daarin een logische en gebruiksvriendelijke flow om de zending door te geven van de ene provider naar de andere.

Ook worden de wettelijke verplichte data gedeeld met de overheid. Naast het uitwisselen van data tussen platformen is het delen van data ten behoeve van controle doeleinden van essentieel belang om grensoverschrijdende logistiek goed af te handelen. Binnen de e-CMR pilot Benelux is de wens geuit door de EU om een centrale database beschikbaar te stellen voor controleurs. De geaccediteerde e-CMR providers werken samen met alle belanghebbenden (onder meer afzenders, transporteurs en hun chauffeurs, ontvangers, controleurs) om de wettelijke verplichte data op een beveiligde manier te ontsluiten. Data beveiliging en hosting van deze data binnen de EU vormt hierin een van de fundamenten.

Naast deze ‘horizontale’ innovaties is er binnen Digi-Transit ook ruimte voor ‘verticale’ samenwerking. Marktpartijen met businessmodellen die het administratieve proces voor e-CMR versterken worden van harte uitgenodigd om lid te worden en deel te nemen aan dit onafhankelijke open innovatienetwerk Digi-Transit. Sensolus (BE) en Intepia (EST) hebben zich inmiddels voor deze vertical aangemeld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer