Te veel betaalde Maut nú terug vragen! • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Te veel betaalde Maut nú terug vragen!

Nederlandse vervoerders hebben in de periode 2017-2020 ruim 22 miljoen euro te veel Maut betaald in Duitsland. Het Europees Hof van Justitie oordeelde onlangs dat de Maut al lange tijd verkeerd berekend wordt, en daarom kan er nu Maut terug gevraagd worden.

De mogelijkheid om Maut terug te vragen gaat enkel over de jaren 2017 tot en met 2020. Alles wat daarvoor aan Maut (te veel) is betaald, is verjaard. Het te veel betaalde gedeelte van de Maut bestaat uit kosten voor de verkeerspolitie, die de Duitse overheid heeft gerekend. Dat mag niet. Het percentage van de Maut dat te veel is betaald, bedraagt gemiddeld 4 procent. Echt rijk word je er dus niet van, maar een beetje extra geld in deze Corona-tijden is altijd welkom.

Diverse Duitse organisaties hebben samen met eClaim de website www.mautzurueck.de opgesteld, waar een claim kan worden ingediend. TLN biedt samen met Hausfeld de mogelijkheid een claim in te dienen. Het gaat dan om individuele claims, niet om een collectieve claim. Dat kan via de subwebsite  www.mautzurueck.de/nl/home-nl

Omdat de claim voor 2017 al snel verjaard, is het zaak te registreren vóór 4 december a.s. Anders heeft de vordering alleen betrekking op de jaren 2018-2020.

Kijk voor meer informatie over voordelen voor TLN-leden op de website van TLN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer