Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe algemeen directeur voor PTV Benelux

Hans Bottelier neemt vanaf 1 januari 2022 de functie van Dyon van Gaans als Algemeen Directeur van PTV Benelux over. Bottelier is ruim dertig jaar in dienst bij PTV Benelux en maakt al twintig jaar deel uit van de directie. De plek van Van Gaans in de directie wordt overgenomen door Vincent Beaufort (Director Transportation) en Robin Huizenga (Director Mobility). Hans Bottelier: “Dyon van Gaans laat een mooi bedrijf achter dat nu zijn beste jaar ooit beleeft. Met de nieuwe directieleden gaan we vol vertrouwen de toekomst in.”

Met het vertrek van Dyon van Gaans neemt PTV Benelux afscheid van de pionier en rasondernemer die het bedrijf 32 jaar geleden heeft opgericht. In de loop der jaren is Van Gaans uitgegroeid tot het gezicht van PTV in de Benelux en daarbuiten. Onder zijn leiding is een organisatie ontstaan met ruim vijftig medewerkers, die de Benelux tot de belangrijkste afzetmarkt van de wereldwijd opererende PTV Group hebben gemaakt. Mede daardoor heeft Van Gaans en zijn team een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van PTV’s software voor rit- en routeplanning.

Van Gaans draagt het stokje vol vertrouwen over. “Hans Bottelier is dertig jaar geleden gestart als de derde werknemer in de Benelux. Vanaf een zolderkamer in Utrecht hebben we samen rit- en routeplanning in de Benelux op de kaart gezet. Inmiddels zijn we niet alleen goede collega’s maar ook goede vrienden geworden. In feite hebben we afgelopen vijftien jaar al samen leiding gegeven aan het bedrijf en was hij mijn logische plaatsvervanger. Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat PTV Group hem heeft benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van PTV Benelux.”

Bottelier heeft in zijn lange loopbaan alle functies binnen PTV Benelux vervuld. Hij is begonnen als consultant met het implementeren van planningssoftware en heeft leiding gegeven aan de afdeling implementaties en projecten. Daarna heeft hij de functie van commercieel manager vervuld totdat hij in 2001 toetrad tot de directie, eerst als adjunct-directeur en later als directeur. Samen met Van Gaans was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, maar bleef hij ook commercieel actief. “Het blijft fantastisch werk om klanten een stap verder te brengen in hun bedrijfsvoering. Met onze planningssoftware kunnen zij meer opdrachten in minder tijd plannen, vaak met minder voertuigen en lagere kosten als resultaat.”

Vanaf 1 januari 2022 gaat Bottelier verder op de koers die onder Van Gaans al is ingezet. De transitie naar de cloud zal worden voortgezet, waardoor klanten kunnen beschikken over planningssoftware die altijd actueel en up-to-date is. Daarnaast blijft PTV Benelux investeren in de ontwikkeling van de markt voor verkeerssimulatie. “Behalve voor transportplanning beschikken we ook voor verkeerssimulatie over prachtige softwareproducten. Daarmee kunnen we simuleren wat het effect is van een brugafsluiting, rekening houdend met het sociaal gedrag van de weggebruikers. Of wat de knelpunten zijn als grote groepen mensen in noodgevallen een winkelcentrum of een voetbalstadion moeten verlaten.”

PTV Benelux grijpt het vertrek van Van Gaans aan om de directie van nieuw bloed te voorzien. Vincent Beaufort wordt als Director Transportation verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van rit- en routeplanning, terwijl Robin Huizenga als Director Mobility het aanspreekpunt op het gebied van Mobility software wordt. Beide hebben hun sporen verdiend in verschillende functies binnen PTV Benelux. De directie wordt gecompleteerd door Ludo Hendrix als Directeur PTV België en John Walraven als Financial Controller.

Van Gaans is naast Algemeen Directeur van PTV Benelux ook Vice President Northern Europe binnen PTV Group en Algemeen Directeur van PTV UK en van PTV Nordics. Ook deze functies draagt hij wat de activiteiten op het gebied van Transportation betreft over aan Bottelier. “Samen hebben we de afgelopen jaren een hechte twee-eenheid gevormd. Daaruit is een zeer waardevolle vriendschap ontstaan”, blikt Bottelier terug. “Hij laat een mooi bedrijf met trotse medewerkers en tevreden klanten achter dat 32 jaar alleen maar groei heeft gekend en nu zijn beste jaar ooit beleeft. Vincent Beaufort en Robin Huizenga voorzien de directie van nieuw elan. Samen met hen en de bestaande directieleden gaan we vol vertrouwen de uitdagingen aan die de toekomst ons brengt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer