Ga naar hoofdinhoud

PTV neemt Conundra over

PTV Group maakt de overname bekend van het Belgische Conundra, aanbieder van routeplanning software. Door de krachten te bundelen met Conundra zet PTV zijn wereldwijde consolidatiekoers voort en versterkt het zijn logistieke aanbod verder. Door het SAAS-product van Conundra te combineren met de softwareoplossingen van PTV voor routeplanning en -optimalisatie ontstaan nieuwe mogelijkheden voor innovatie en groei. 

Steven De Schrijver en An De Wispelaere

Sinds de oprichting in 2013 door An De Wispelaere en Steven De Schrijver is Conundra gegroeid van een team van 2 naar 65 personen die innovatieve logistieke planningssoftware ontwikkelen. Met een verscherpte focus op routeoptimalisatie ontwikkelde het bedrijf het cloud-dataplatform OptiFlow dat gebaseerd is op recordbrekende algoritmen. Steeds meer transportbedrijven en verladers hebben hun bestaande software vervangen door Conundra’s OptiFlow. Daardoor konden deze bedrijven eindelijk het theoretische besparingspotentieel van de automatisering van de routeplanning in de praktijk realiseren. Technologie, talent en passie zijn de hoekstenen van Conundra. Geavanceerde technologie wordt toegepast om betere en snellere oplossingen te vinden voor elk type routeringsprobleem. Academisch en ervaren talent wordt actief gezocht, intern en extern opgeleid en voortdurend uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen.  

De vraag naar efficiënte oplossingen voor routeplanning en -optimalisatie neemt toe – niet in de laatste plaats door de gestage groei van e-commerce. In 2020 bedroeg de omvang van de vrachtvervoersmarkt ongeveer 161 miljard euro en de verwachting is dat deze jaarlijks met ongeveer 5 procent zal toenemen tot 207 miljard euro in 2025 (bron Statista). Door hun technologieën samen te brengen zullen PTV Group en Conundra een sterke, nieuwe logistieke divisie creëren en hun leidende marktpositie uitbreiden door een groter deel van de logistieke waardeketen aan te pakken. Dit zal het SaaS-productaanbod van PTV Group verder versnellen en zorgt ervoor dat PTV Group voorop blijft lopen in de markt wat betreft de kwaliteit van algoritmen. De nieuwe logistieke divisie zal een breder klantenbestand bedienen en zowel bestaande PTV- als Conundra-klanten verbeterde algoritmen en gegevens bieden, evenals aanvullende use cases om kosten- en emissiebesparingen te vergroten.

“Conundra is een dynamisch, snelgroeiend bedrijf. Hun oprichters Steven De Schrijver en An De Wispelaere delen al vele jaren een diepe passie voor optimalisatie en zijn erin geslaagd een oplossing op de markt te brengen die zich onderscheidt door zijn algoritmen en snelheid”, zegt Christian U. Haas, CEO van PTV Group. “Ik ben enthousiast over deze nieuwe onderneming voor Conundra en PTV. Van nu af aan zullen de slimste koppen in de logistieke softwareontwikkeling samenwerken, oplossingen van de hoogste kwaliteit blijven leveren en transportplanningsprocessen naar een hoger niveau tillen.” 

Steven De Schrijver en An De Wispelaere voegen hieraan toe: “PTV is een wereldleider in logistiek die we al meerdere malen hebben ontmoet in commerciële trajecten. Bij elk van deze ontmoetingen waren we onder de indruk van de maturiteit en het wereldwijde bereik van hun organisatie en team. De mogelijkheid om hun state-of-the-art software en kaarttechnologieën te combineren met Conundra’s ongekende algoritmische kracht, opent een geweldige kans om een echte deuk te slaan in het logistieke universum, zowel ecologisch als economisch.” 

Carsten Kratz, partner en hoofd DACH bij Bridgepoint, zei: “Na de versterking van PTV Mobility met de overname van Econolite in maart, gaat PTV verder op zijn consolidatiepad aan de logistieke kant: na de toevoeging van Axylog in de zomer, zijn we nu verheugd dat Conundra zich bij de groep voegt. Conundra en PTV Logistics vullen elkaar optimaal aan op het gebied van klantsegmentatie, datatoegang en algoritmemogelijkheden. Het blijft onze ambitie om twee afzonderlijke marktleiders op te bouwen – een in intelligente verkeerssimulatie en -management en een in logistieke routeoptimalisatie – door zowel de Mobiliteits- als de Logistieke activiteiten verder te verbeteren.”

De partners zijn overeengekomen geen financiële details van de transactie bekend te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer