Ga naar hoofdinhoud

Temperatuurmonitoring via CarCube

Punch Telematix presenteert een nieuwe toepassing van de CarCube boordcomputer: temperatuurmonitoring. De CarCube-boordcomputer, verbonden met de draadloze sensoren in de koelwagen, laten de chauffeur en het planningsteam in ‘real time’ weten wat de temperatuur in de trailer is, zelfs wanneer deze losgekoppeld is van de trekker.

Temperatuurmonitoring via CarCubeDe beheermodus ‘zender/ontvanger’ werkt via een radiofrequentieverbinding van Rmoni en wordt ondersteund door thermische sensoren (tag-sondes) in de verschillende te beheren compartimenten. In de cabine van de chauffeur bevindt zich een centrale gateway die verbonden is met de CarCube-boordcomputer en die in ‘real time’ alle verzonden gegevens verzamelt.

Temperatuurmonitoring via CarCube

Deze verbinding laat toe de temperaturen permanent en in ‘real time’ te beheren, te controleren, op te volgen en bij te sturen, zonder dat hiervoor kabels hoeven te worden geïnstalleerd of hoeft te worden geboord. anneer de vooraf ingestelde temperatuur niet wordt gerespecteerd, wordt er een alarm geactiveerd in de cabine van de chauffeur. Dit alarm wordt in ‘real time’ verzonden naar de backoffice applicatie FleetWorks van Punch Telematix. FleetWorks is verbonden met het “Sensor2Web”-programma, wat het mogelijk maakt de temperatuurgegevens te beheren via een eenvoudige internetverbinding.

Temperatuurmonitoring via Carcube

Zelfs wanneer de boordcomputer zich ’s nachts of in het weekend in de stand-by stand bevindt of de trailers ontkoppeld zijn, blijft de temperatuur steeds onder controle, door de plaatsing van een antenne in de voertuigen en de installatie van een ontvanger op één of meerdere bedrijfsgebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer