UTA laat tankbeurt beter plannen met SmartCockpit app • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

UTA laat tankbeurt beter plannen met SmartCockpit app

Tankcardaanbieder UTA verbetert haar service verder met de lancering van UTA SmartCockpit SmartCockpit is een app waarmee gebruikers hun brandstofplanning kunnen optimaliseren. Met UTA SmartCockpit kunnen expediteurs en transportbedrijven de tankbeurten voor hun voertuigen snel, eenvoudig en comfortabel plannen op basis van individuele behoeften. Aan de hand hiervan kunnen zij een potentiële besparing tot maar liefst 10 eurocent per liter brandstof realiseren. UTA SmartCockpit is beschikbaar in tien Europese landen: Oostenrijk, België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen en Spanje.

Carsten Bettermann, CEO of UTA zegt hierover het volgende: “UTA SmartCockpit is een uniek digitaal product dat gebruikers in de hele transportsector aanzienlijke meerwaarde kan bieden. Deze oplossing weerspiegelt de sterke punten van UTA als mobiliteitsdienstverlener, met name voor wat betreft besparingen voor klanten, efficiëntie en procesoptimalisatie.”

Smart Cockpit geeft aanbevelingen voor brandstofplanning op basis van verschillende gebruikersspecifieke factoren, waaronder het brandstofniveau van het voertuig, het gemiddelde brandstofverbruik, de rijstijlen en rustpatronen van individuele chauffeurs, plus route-informatie zoals wegafsluitingen. Bij de planning kan de gebruiker ook rekening houden met tankstations die eigendom zijn van het bedrijf. Bovendien berekent de app voor klanten die in Duitsland rijden de brandstofprijsprognoses 24 uur van tevoren.

De app voert de meting uit na afloop van een rit en maakt de berekening door tanktransacties te vergelijken met potentiële kostenbesparingen. Dit geeft gebruikers transparantie en controle.

De UTA SmartCockpit-oplossing bestaat uit een online applicatie en een smartphone-app waarmee chauffeurs zelfstandig kunnen tanken. De app levert de chauffeurs alle relevante informatie tijdens hun rit. Zo weten zij wat de optimale tijd, locatie en hoeveelheid brandstof is om te tanken om zo kostenefficiënt mogelijk te rijden. De app kan aanbevolen tanklocaties ook via push-meldingen naar de chauffeurs sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer