Ploeger breidt dc in Harderwijk verder uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ploeger breidt dc in Harderwijk verder uit

Ploeger Logistics breidt haar warehouse in Harderwijk verder uit. Aan de Bellstraat laat de logistiek dienstverlener nog eens 10.000 vierkante meter bijbouwen voor de groei van zijn bestaande en nieuwe opdrachtgevers. Commercieel manager Diede Paauwe legt uit waarom: “Al jaren staan wij goed bekend om groupage – en dedicated vervoer, maar warehousing is net zo’n ijzersterke pijler. Deze derde uitbreiding binnen drie jaar is een strategische investering in maatwerk en duurzaamheid. Hiermee ontstaat een sterk toekomstperspectief voor Ploeger.”

De uitbreiding past binnen de groeiambities voor de komende jaren, legt Paauwe uit. “Zo kunnen we onze huidige en toekomstige opdrachtgevers maximaal ontzorgen met geïntegreerde logistieke oplossingen.” Ploeger Logistics is al jaren actief als regisseur voor de hele supply chain. Als de bouw eind 2021 klaar is, beschikt het bedrijf over een hypermodern warehouse. Hiermee komt de totale capaciteit op de twee locaties in Harderwijk uit op ruim 55.000 palletplaatsen.

Voor meerdere opdrachtgevers wordt naast de processen inbound, outbound en opslag ook diverse ompak-, verpak-, en display-activiteiten verzorgd, vertelt Paauwe. In combinatie met het hoogwaardige groupage- en dedicated vervoer binnen de Benelux is alles gericht op het maximaal ontzorgen van de opdrachtgever. “Er gaan jaarlijks miljoenen dozen en pallets door onze handen, maar we zijn – platgezegd – geen doorschuivers. We werken heel fijnmazig en voegen in opdracht van onze opdrachtgevers waarde toe aan de producten. Alles uit handen behalve de controle is niet voor niets onze slogan.”

Sinds 2018 beleeft het bedrijf een enorme groeispurt binnen de logistieke pijler. “Die is aangewakkerd door onze ambities,” legt Paauwe uit. “Zeer recent is een aantal grote opdrachtgevers toegevoegd aan onze klantportfolio. In ons warehouse bestaat ruim vijftig procent van de producten uit food. Ook non food zien we aantrekken en in die richting willen we ook meer opdrachtgevers kunnen bedienen.”

Investeren past bij Ploeger Logistics. Het familiebedrijf haakt alert aan op belangrijke ontwikkelingen en innovaties in de sector. Zo werkte het bedrijf indertijd mee aan een landelijke campagne voor meer en betere chauffeurs binnen de logistiek. Ook zijn alle 175 trekkende eenheden een aantal jaren geleden voorzien van geavanceerde boardcomputers.

Opgevolgd in 2018 en 2019 door een investering in een – state of the art – nieuw TMS en WMS. “Dat maakt ons toekomstbestendig. De wereld om ons heen verandert en wij veranderen mee. We zorgen ook zelf voor die reuring. Het warehouse is daar een prima voorbeeld van.”

De bouw van het eerste energieneutrale warehouse op bedrijventerrein Lorentz III ging in december 2017 van start en kreeg in 2019 de uitbreiding. Ploeger Logistics investeert in duurzaamheid en dat werd zichtbaar dankzij een uitzonderlijk hoge score voor het BREEAM-certificaat. “Wij geloven niet in half werk; als we ergens voor gaan, dan willen we het hoogste haalbare. Dat is hierbij ook weer gelukt. Gemiddeld genomen scoren bedrijven 85 procent bij een BREEAM-screening. Wij zaten bijna op 93 procent.”

Ook de uitbreiding voldoet straks aan die hoge eisen, verzekert Paauwe. “Duurzaamheid is een kernwaarde waar wij zelf in geloven en hierin luisteren we ook naar de behoefte van onze opdrachtgevers. De extra ruimte binnen de nieuwbouw biedt daarvoor meer mogelijkheden,” vertelt Paauwe. Het logistieke centrum is voor Ploeger Logistics ontwikkeld door RHS Real Estate Partners. Opdrachtgever is investeerder Wivast, die het object heeft toegevoegd aan zijn beleggingsportefeuille.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer