Ga naar hoofdinhoud

Bos Dynamics neemt Addink Zutphen over

Logistiek dienstverlener Bos Dynamics uit Ede neemt per 1 juni 2022 Addink Transport en Distributie uit Zutphen over. Hiermee verstevigt Bos Dynamics haar positie van het transport van hoogwaardige lengtegoederen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Alle 30 medewerkers en 22 vrachtauto’s zullen onderdeel worden van de Bos Dynamics organisatie. Het zal een zelfstandige vestiging worden in Zutphen onder leiding van Simeon Roodenburg aan wie Carel Addink de directeursfunctie zal overdragen.

Na 182 jaar zal de laatste vrachtauto met ‘Addink Zutphen’ rondrijden. Het mooie familiebedrijf heeft zijn oorsprong in de 18e eeuw liggen en heeft in Zutphen en omgeving een goede naam. Doordat Bos Dynamics een familie bedrijf is met dezelfde normen en waarden als de familie Addink zal de cultuur van het bedrijf behouden kunnen blijven.

Addink Zutphen staat bekend als specialist in het vervoer van buitenmaatse goederen, bouwmaterialen en staal. Dankzij een goed uitgerust wagenpark en goed opgeleide chauffeurs is de firma ook gespecialiseerd in het lossen van de goederen met de kooiaap. Het wagenpark bestaat naast 22 trucks uit onder andere kooiaaptrailers, citytrailers en vrachtwagen aanhanger combinaties die voorzien zijn van wissellaadbak systeem. Daarnaast is er in Zutphen een modern warehouse waar de buitenmaatse goederen op- en overgeslagen kunnen worden.

De specialiteiten van Addink Transport komen volgens de bedrijven perfect overeen met de activiteiten van Bos Dynamics, die gespecialiseerd is in transport en logistiek van buitenmaatse goederen in het hoogwaardige segment. Daarmee is Bos Dynamics marktleider in West-Europa, een positie die het bedrijf graag wil blijven versterken.“ En daar past deze acquisitie naadloos bij”, zegt Cor-Albert Bos, directeur en eigenaar van Bos Dynamics.

“We willen met name onze aanwezigheid in de Benelux en Duitsland uitbouwen en werken aan verdere netwerkverdichting. Hier komt nu de Engelse markt bij en we kijken ernaar uit om deze ook verder te ontwikkelen binnen onze specialisatie. Bovendien is de transporteur net als wij een familiebedrijf dat inzet op complete logistieke oplossingen, waardoor onze missie en waarden sterk overeenkomen.”

Door deze acquisitie wil Bos Dynamics groeien in capaciteit en mogelijkheden. Daar profiteren zowel de klanten van Bos Dynamics als die van Addink Transport van. Zij kunnen vanaf nu rekenen op een nog ruimer aanbod aan complete, flexibele oplossingen voor hun buitenmaatse goederen, volledig afgestemd op hun wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer