Ga naar hoofdinhoud

BosDaalen overgenomen door Logisteed

Logistiek dienstverlener BosDaalen uit Maasdijk wordt per eind augustus overgenomen door het Japanse Logisteed. Dat maken beide bedrijven maandag bekend.

BosDaalen is een transportbedrijf dat in 2021 is ontstaan uit een fusie tussen CargoBoss en Van Daalen Transport, beide al meer dan 100 jaar actief. Ze vervoeren fruit, groenten en bloemen hoofdzakelijk dagelijks van Nederland naar Duitsland, Zwitserland en Noord-Frankrijk en vervoeren fruit, groenten, zuivelproducten en droge goederen naar Nederland als retourvracht. Ze zijn experts op het gebied van geconsolideerd transport. Het klantenbestand van Bos Daalen omvat producenten, groothandelaren en detailhandelaren van fruit, groenten en bloemen.

“In ons managementplan voor de middellange termijn LOGISTEED2024 heeft onze groep ‘overzeese activiteiten versterken en uitbreiden’ als prioriteit gesteld. We kunnen nu onze activiteiten verder ontwikkelen door temperatuurgecontroleerd geconsolideerd transport binnen Europa toe te voegen door alle aandelen van Bos Daalen te verwerven en het bedrijf tot onze dochteronderneming te maken”, aldus Logisteed in een verklaring. Het Japanse bedrijf ziet dat er in Europa een grote vraag is naar temperatuurgecontroleerd transport vanuit Nederland, dat de haven van Rotterdam heeft, de toegangspoort tot Europa. Daarmee is Nederland een belangrijke doorvoerhaven van fruit, groenten en bloemen naar EU-lidstaten, voornamelijk Duitsland, Frankrijk en Italië, evenals het Verenigd Koninkrijk, en deze vraag zal naar verwachting gestaag blijven groeien.

“De samenwerking en overdracht van aandelen stelt ons in staat om onze groeiplannen te realiseren en onze positie in de markt te versterken”, aldus Aris van Daalen, algemeen directeur BosDaalen. “Samen met Logisteed hebben we de ambitie om de toppositie te bereiken in geconditioneerd groupage vervoer.” Directieleden Aris van Daalen en Gerard van den Bos zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking BosDaalen in staat stelt om gezonde groeimogelijkheden van personeel en bedrijf verder te verwezenlijken en de dienstverlening aan haar klanten naar een nog hoger niveau te tillen.

De overname zal geen wijzigingen met zich meebrengen in de naam BosDaalen en de organisatiestructuur. Aris van Daalen en Gerard van den Bos blijven aan in hun huidige functies en alle medewerkers blijven aan boord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer