Ga naar hoofdinhoud

Schmidt Zeevis: tracking & tracing met Dyzle

Schmidt Zeevis rust zijn complete transportvloot van achttien koel- en diepvrieswagens uit met het meetsysteem van Dyzle om zo de kostbare lading te bewaken. Het Nederlandse technologiebedrijf levert draadloze sensoren, die nauwkeurig gedurende het transport temperaturen in koel- of diepvriescel en de producten vastleggen.

Schmidt ZeevisDe in Rotterdam gevestigde leverancier van verse vis en diepvriesproducten vergroot met deze investering de kwaliteit van de afgeleverde producten. “We bewaken en registeren de temperatuur op het moment dat het transport vanuit een speciale gekoelde ruimte naar een klant aanvangt. Mocht door wat voor oorzaak de temperatuur veranderen dan krijgt de chauffeur een melding, maar ook het hoofdkantoor in Rotterdam. We nemen dan gelijk maatregelen, want de vis moet zo vers mogelijk bij de klant worden afgeleverd,” legt Marcel van Breda, directeur van Schmidt Zeevis, uit. “We kunnen nu door dit registratiesysteem van Dyzle een versheid van zeker 4 dagen garanderen.”

Schmidt Zeevis

Kwaliteit staat bij Schmidt Zeevis al bijna een eeuw hoog in het vaandel. De onderneming staat er om bekend over de gehele wereld visproducten van hoge kwaliteit te leveren. Al bij binnenkomst in de koelruimten van het bedrijf in Rotterdam wordt de herkomst van de vis geregistreerd. Het gehele proces van verwerking en opslag daarna vindt in een geconditioneerde omgeving plaats. In het bewaken van de koelketen vormde het transport naar de klant nog een bewerkelijke schakel. Van Breda: “We namen nog handmatig de temperatuur op van de producten in onze wagens. Met het draadloze meetsysteem van Dyzle en gelijk een deuralarm hoeft dat niet meer. We kunnen nu  de klant garanderen dat tijdens de rit de temperatuur op het juiste niveau is gebleven. Schmidt Zeevis heeft nu de gehele koelketen tot de klant onder controle. We kunnen daardoor ook efficiënter werken. Chauffeurs zijn alleen nog bezig met het transport en kunnen nu meer bestellingen uit een rit halen.”

Om de planning van het transport te verbeteren laat Schmidt Zeevis gelijk tracking & tracing van Dyzle installeren. De chef logistiek Kees Groenenboom kan de ritten optimaliseren, zodat de chauffeurs niet onnodig omrijden. Marcel van Breda: “Maar we weten nu ook precies waar de wagens zijn. Want als er bijvoorbeeld vis voor ons op een visafslag ligt, kunnen we gelijk een auto sturen die in de buurt rijdt. Met de apparatuur van Dyzle is deze high care-aanpak te realiseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer