Ga naar hoofdinhoud

De Vries Transport Groep neemt Holten Internationale Transporten over

Holten Internationale Transporten maakt met terugwerkende kracht sinds 1 januari jl. deel uit van de De Vries Transport Groep Hoensbroek. Hieronder vallen ook De Vries Transport BV te Hoensbroek en De Vries Logistiek te Brunssum.

Holten Internationale Transporten maakte deel uit van de HTS Groep net als Weltens Transport. De eigenaar heeft om strategische redenen besloten om Holten Internationale transporten af te splitsen van de HTS Groep. Deze gaat zich middels de werkmaatschappij Weltens verder richten op de specialisatie ADR tankvervoer.

Holten internationale Transporten bestaat al ruim 50 jaar en is altijd sterk geweest in transporten van en naar Italië, met als core business de import transporten van tegels vanuit Italië. Tevens is Holten Internationale Transporten ook sterk in transporten op Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland.

De activiteiten van Holten internationale Transporten hebben een perfecte synergie met die van De Vries Transport. Deze heeft dezelfde landen als specialisme in hun portfolio en zijn daarbuiten ook heel sterk op Frankrijk , Spanje en Portugal.

De Vries Transport Groep Hoensbroek is een echt familie bedrijf en is opgericht in 1999. De familie de Vries is een echte transportfamilie. Grootouders De Vries richtten al begin jaren dertig een transportonderneming op. Destijds waren veel transporten gerelateerd aan de mijnen zoals verhuizingen en personenvervoer met een opleggerbus.

Inmiddels is de Vries Transport uitgegroeid tot 55 trekkende eenheden en 150 getrokken eenheden. Met vaste charters worden er wekelijks 75-100 auto’s aangestuurd.

Specialiteiten bij de Vries Transport zijn:

  • Bulkvervoer van GMP+ goederen en droge bulk producten;
  • Dedicated short sea containervervoer;
  • Internationaal huifvervoer op de landen en regio’s Benelux, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal en Oostenrijk en Zwitserland.

Naast transportactiviteiten worden de logistieke activiteiten verricht onder De Vries Logistiek, waarbij beschikt wordt over een warehouse van 32500 m2. Met duurzaamheid is De Vries Transport al sinds 2016 bezig middels inzet van lichtgewicht opleggers en vanaf 2019 met de inzet van LNG trekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer