Definitief: UD gaat van Volvo naar Isuzu • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Definitief: UD gaat van Volvo naar Isuzu

Volvo Group en Isuzu Motors hebben de handtekeningen gezet onder een strategische overeenkomst. Die houdt onder meer in dat het merk UD Trucks definitief verhuist van Volvo naar Isuzu Motors. Met de overname van UD Trucks is zo’n 1,9 miljard euro gemoeid.

De overname moet nog goedgekeurd worden door mededingingsautoriteiten. De overeenkomst tussen Volvo Group en Isuzu Motors, waarvoor vorig jaar al een intentieovereenkomst werd getekend, houdt nog meer in. Zo komen er voor de alliantie gezamenlijke hoofdkantoren in Europa en Japan.

Ook zullen beide partijen samenwerken in technologie, met bijvoorbeeld het ontwikkelen van platforms voor vrachtwagens voor Isuzu en UD, die gebaseerd kunnen zijn op die van Volvo. Er is eveneens een beoogde samenwerking om nieuwe technologie voor autonoom rijden, connectivity en elektrische aandrijflijnen te delen. Synergie is dus een belangrijk kenmerk van de alliantie. Als eerste stap bespreken Isuzu Motors en UD Trucks de voorwaarden voor de levering van bepaalde vrachtwagenvarianten van UD Trucks aan Isuzu Motors vanaf 2022.

Isuzu ELF elektrische truck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer