Ga naar hoofdinhoud

Volvo gaat strategische alliantie aan met Isuzu

Volvo Group en Isuzu Motors sluiten woensdag een intentieovereenkomst om een strategische alliantie aan te gaan. De eerste stap daarin is dat UD Trucks verhuist van Volvo Group naar Isuzu Motors. Dat maken beide bedrijven woensdag bekend.

Met de overname van UD Trucks is 2,2 miljard euro gemoeid. “De Volvo Group en Isuzu Motors hebben een goede relatie als het gaat om middelzware trucks in Japan op basis van wederzijds respect, gedeelde waarden en een win-win-houding. We zien een groot potentieel om onze samenwerking op het gebied van technologie, verkoop en service uit te breiden, evenals andere gebieden voor de toekomst, ten behoeve van onze klanten en zakelijke partners”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group. “Onze UD Trucks-collega’s hebben de afgelopen jaren uitstekend werk verricht om de prestaties te verbeteren en de alliantie biedt een geweldige mogelijkheid om de succesvolle samenwerking voort te zetten.”

“Isuzu Motors en de Volvo Group geloven sterk in de zakelijke kansen en synergiepotentieel tussen de twee groepen. We willen de volledige waarde halen uit elkaars verschillende specialiteiten in product- en geografische bolwerken. Onze samenwerking zal actief bijdragen aan serviceverbeteringen en verhoogde klanttevredenheid. Het zal ons ook voorbereiden op de komende logistieke revolutie”, aldus Masanori Katayama, President en Representative Director van Isuzu Motors Limited.

Behalve de overname van UD Trucks behelst de beoogde strategische alliantie tussen de Volvo Group en Isuzu Motors het vormen van een technologisch partnerschap, dat de expertise van beide partijen aan elkaar zal knopen en complementeren. Het geeft beide partijen de mogelijkheid nieuwe technologieën te benutten en een groter volume te creëren ter ondersteuning van noodzakelijke, komende technologie-investeringen. Tevens willen Volvo en Isuzu samen onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer zijn om samen te werken op het gebied van producten en geografie als het gaat om lichte en middelzware vrachtwagens.

Als de alliantie wordt goedgekeurd zou hij eind 2020 een feit moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer