Dr. Bernard Krone (82) overleden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dr. Bernard Krone (82) overleden

De Duitse opleggerfabrikant Krone maakt bekend dat voormalig topman Bernard Krone na een korte ziekte op 82-jarige leeftijd is overleden.

Bernard Krone groeide vanaf zijn geboorte eigenlijk al mee in het bedrijf. Zelfs als kind mocht hij vaak in de fabriek komen en klanten bezoeken. Als 6-jarige leerling vertelde hij zijn leraar dat hij in de werkplaats meer kon leren dan op school. Natuurlijk bleef hij er toch heen gaan, liep na zijn afstuderen stage en begon vervolgens in 1959 als jongste student aan zijn academische opleiding tot werktuigbouwkundig ingenieur in Keulen. Drie jaar later rondde hij zijn studie met succes af en trad in dienst bij het bedrijf. Zijn vader stuurde hem toen naar Ierland voor een verblijf in het buitenland. Hij wilde hem zo vroeg mogelijk voorbereiden om het bedrijf over te nemen. In 1970 stierf zijn vader verrassend veel te vroeg. Als enige erfgenaam nam hij de bedrijfsopvolging van de landbouwmachineproductie in Spelle over.

Krone gaf gedurende vele decennia vorm aan de bedrijvengroep, ontwikkelde producten en bepaalde de koers voordat hij in 2010 officieel terugtrad uit het operationele bedrijf en het roer overdroeg aan zijn zoon Bernard Krone. Met de vroege regeling van de bedrijfsopvolging ten behoeve van de Krone Groep gaf hij opnieuw blijk van een vooruitziende blik als ondernemer. Zijn belangrijkste advies aan de opvolger: “Blijf altijd de smid uit Emsland zoals je overgrootvader, je grootvader en je vader.”

De familie, de gehele directie en alle medewerkers zeggen in een verklaring het levenswerk van Dr. Bernard Krone met toewijding voor de komende generaties te zullen voortzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer