Ga naar hoofdinhoud

E. van Wijk Group neemt Himex Logistics over

De E. van Wijk Group, een internationale transport- en automotive groep met vestigingen in Nederland, Roemenië, Oekraïne en Moldavië, heeft per 1 juli 2014 Himex Logistics uit Oldenzaal overgenomen.

evanwijkMet de overname van Himex Logistics wil de E. van Wijk Group haar logistieke dienstverlening naar Oost-Europa en de CIS landen verder uitbreiden. Vertrekkend DGA Jan Molenaar (65) geeft aan gezocht te hebben naar een overnamekandidaat die de continuïteit kan waarborgen op het gebied van het personeel en de serviceverlening aan de klanten. “Van Wijk is een ervaren logistieke specialist die dezelfde kwaliteit en servicegerichtheid nastreeft als Himex. Bovendien sluiten de activiteiten van Himex naadloos aan bij de Oost-Europa activiteiten van Van Wijk” aldus Jan Molenaar. De overname heeft dan ook geen gevolgen voor de medewerkers, de activiteiten worden onveranderd voortgezet vanuit de huidige Himex Logistics vestiging in Oldenzaal.

himexHimex Logistics is een logistieke specialist die naast douane activiteiten ook (temperatuur gecontroleerde) groupage diensten verricht naar Oost-Europa en de CIS landen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van alle modaliteiten om de meest efficiënte oplossing te kunnen bieden. Dit zorgt ervoor dat zendingen wereldwijd Turn Key geleverd kunnen worden met een focus op de voornoemde landen.

De E. van Wijk Group heeft met deze overname een tweede vestiging in Nederland, naast de in totaal 13 bestaande vestigingen in Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Met een vloot van meer dan 300 eigen vrachtwagens verzorgt het bedrijf vervoer vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de CIS landen (vv). Het logistieke pakket bevat ook warehousing, crossdocking, groupage vervoer, (inter) nationale distributie en douaneservices. Verder is de E. van Wijk Group ook actief in de automotive sector en worden in Roemenië, Moldavië en Oekraïne merken als DAF Trucks, Tatra en Isuzu vertegenwoordigd.

Bij de E. van Wijk Group zijn 1.100 enthousiaste medewerkers in dienst die gezamenlijk een omzet genereren van 150 miljoen euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer