Emons: ‘Rol van management in transport wordt zwaar overschat’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Emons: ‘Rol van management in transport wordt zwaar overschat’

Daan Emons (links) en Marcel Wouterse

De Emons Group uit het Noord-Limburgse Milsbeek bestaat al bijna 80 jaar, maar vanaf het begin loopt technische innovatie als een rode draad door de geschiedenis. Het familiebedrijf kijkt met een frisse blik naar de toekomst en ziet daarin een centrale rol weggelegd voor de chauffeur. “Met de juiste digitale tools kan hij heel veel dingen zelf. Daar heeft hij het management echt niet bij nodig”, zeggen Daan Emons en Marcel Wouterse in gesprek met TTM.nl. [INHOUD | INDEX TTMnl2022_2_16]

Daan Emons is alweer de derde generatie Emons aan het roer van het familiebedrijf. In 1943 startte zijn opa Wim het transportbedrijf, wat door vader Sjang en ooms Kees en Pieter verder werd uitgebouwd. Sinds 2015 is Daan Emons CEO, en heeft daarmee het stokje van zijn vader overgenomen, maar Emons Cargo is veel meer dan een transportbedrijf. Emons Cargo rijdt met de bijzondere 2WIN opleggers, een logistiek concept waarbij door middel van een technische innovatie dik 60 procent meer lading wordt vervoerd. Van Huët is gespecialiseerd in glastransport met behulp van een gepatenteerd lichtgewicht transporrtconcept en ook transport- en handelsbedrijf Hofmans, actief in champostlogistiek, behoort tot de Emons Group. Middels een Upcyclefabriek wordt er warmte geproduceerd uit biomassa  waarmee jaarlijks 750 miljoen m3 aargas bespaard kan worden en blijft er een hoogwaardige bodemverbeteraar over .
De Emons Group heeft 10 vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen en Tsjechië. Een vestiging in Groot-Brittannië staat op de planning. Er werken bij Emons Group zo’n 700 mensen, waar van een kleine 600 als chauffeur.

Premium artikel

Je wilt een Premium  artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt Premium artikelen te lezen

Onbeperkt Premium artikelen lezen voor € 4,59 per maand

Bekijk de aanbieding

– Onbeperkt &nbsp Premium &nbsp artikelen lezen op ttm.nl

– Alle edities van TTM.nl digitaal lezen voor € 20,50 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer