Europa keurt 650 miljoen euro tegemoetkoming aan Nederlandse sierteelt goed • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Europa keurt 650 miljoen euro tegemoetkoming aan Nederlandse sierteelt goed

De Europese Commissie heeft vastgesteld dat een Nederlandse regeling van 650 miljoen euro die bedrijven in de sierteelt, de gespecialiseerde tuinbouw en de aardappelsector compenseert voor het verlies aan inkomsten of de extra kosten in verband met de ineenstorting van de vraag naar hun producten, in overeenstemming is met de EU-staatssteunregels. Ook transportbedrijven in de sierteelt kunnen van deze regeling gebruik maken.

Vice-voorzitter Margrethe Vestager, belast met het mededingingsbeleid: “Deze Nederlandse regeling van 650 miljoen euro stelt Nederland in staat om Nederlandse bedrijven die actief zijn in de bloemen-, tuinbouw- en aardappelsector te compenseren voor de schade die zij hebben geleden als gevolg van de uitbraak van het coronavirus en om hen te helpen hun activiteiten in deze moeilijke tijden voort te zetten. We werken nauw samen met de lidstaten om werkbare oplossingen te vinden om bedrijven in deze moeilijke tijden te ondersteunen, in overeenstemming met de EU-regels.”

Nederland heeft bij de Commissie een steunregeling van 650 miljoen euro aangemeld, waarvan 600 miljoen euro bestemd is voor steun aan landbouwers en handelaars in de bloementeelt en bedrijven in de gespecialiseerde tuinbouwsector voor de foodservicemarkt, die door de uitbraak van het coronavirus negatief zijn beïnvloed. De resterende 50 miljoen euro zal worden toegewezen om de door de uitbraak getroffen aardappeltelers te compenseren.

Op de website van de RVO is er meer informatie te vinden en per direct is het mogelijk een aanvraag in te dienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer