Faillissement in nasleep fusie Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Faillissement in nasleep fusie Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland

Afgelopen dinsdag is Verenigde Eigen Vervoerders B.V. uit Emmen failliet verklaard. Dat is het bedrijf dat voorheen bekend stond als Brinkman Trans Holland. De vervoersactiviteiten van Brinkman Trans Holland gaan echter gewoon door, en de bestuurders van Verenigde Eigen Vervoerders denken na over gerechtelijke stappen tegen het faillissement.

Brinkman Trans Holland fuseerde begin dit jaar met Hartman Expeditie en kondigde toen aan dat de gezamenlijke activiteiten vanuit een nieuw op te richten bedrijf zouden plaatsvinden.

“De Verenigde Eigen Vervoerders B.V. is zo goed als leeg”, zo licht mr. Henk Ruis, curator van het faillissement, de zaak toe tegenover TTM.nl. “Er is geen personeel meer in dienst, er zijn geen activiteiten meer vanuit deze B.V. Wel was er volgens de bestuurders nog een schuld van 1,2 miljoen euro aan diverse eisers. Daar zijn regelingen voor getroffen, er resteerde nog een schuld van zo’n 150.000 euro. Een van de eisers, goed voor zo’n 18.000 euro, heeft nu het faillissement aangevraagd.”

Dat faillissement kwam voor de bestuurders als een verrassing, zo zegt Ruis. “Het strookt volgens de bestuurders niet met de afspraken die zijn gemaakt”, zegt Ruis, die zegt zelf ook nog weinig met de bestuurders te hebben gesproken, omdat zij in het buitenland verblijven en pas volgende week huiswaarts gaan.

Ruis kan al wel melden dat de bestuurders overwegen actie te ondernemen tegen het faillissement. “Het faillissement zou uitgesproken zijn vanwege miscommunicatie tussen het bedrijf en de schuldeiser. Vandaar dat men zich nu beraadt op gerechtelijke stappen.”

Eén reactie op “Faillissement in nasleep fusie Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland

  • Herman

    Geen persooneel in dienst maar wel een staatssteun gehad. Hoe kan dat dan. Is onze overheid zo rijkgevend dat ze niets meer nakijken. Wel lekker makkelijk die now regeling weer veel belastingsgeld wat zo verkwanstelt word. En niemand die hier wat aan doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer